Prirodna smjesa: Poboljšava varenje i probavu. Djeluje protiv gorušice i štiti od gljivičnih obolenja. (Recept)

202
Foto: Flickr.com. By Teresa Trimm licencesed under CC BY-SA 2.0

Da li ste već čuli za ljekovito svojstvo mješavine meda i kurkume? Ako niste, donosimo vam iskustvo jedne djevojke koja je ovu mješavinu konzumirala mjesec dana.

“Prije nešto više od mjesec dana došla mi je mama u goste i donela teglicu nečega što je podsjećalo na med, pa mi je sva ushićena isto uručila u ruke i uzbuđeno rekla: “Vidi šta sam ti napravila, svakog dana moraš da uzmeš jednu kašičicu, pročitala sam na Internetu da je sjajno”.

Žena mi je zapravo smućkala med i kurkumu, a kako svakako nisam imala šta da izgubim, riješila sam da pojedem tu teglicu zlatne mešavine u slast u narednom periodu. Tako sam, ni ne sluteći ishod, zapravo uradila sjajnu stvar za svoje zdravlje.

Foto: pixabay.com

Ispostavilo se da ovaj ljekoviti recept nije bio još jedna prazna priča sa neta, već zapravo zaista daje konkretne rezultate. Već u prvih nekoliko dana osjetila sam da imam više energije nego ranije, i uopšteno – osjećala sam se daleko zdravije, i jednostavno snažnije..

Probava mi je bila bolja i nisam se nadimala kao što je to obično slučaj, a primijetila sam i da nemam napade gladi, koji su prije toga bili česti. Takođe, za čitav mjesec koliko sam konzuimirala mješavinu meda i kurkume nijednom me nije zaboljela glava, niti sam imala probleme sa bilo kakvim bolovima.

Sve u svemu – moje zdravlje je na vrhuncu, i dugo se nisam osjećala ovako dobro, bez ikakvog pretjerivanja. Vidjećemo da li će ovo biti dobro oružje i kada nas napadne sezone gripa i prehlada, ali vjerujem da hoće.

To su moji lični utisci, a kažu da su lejkovita svojstva “zlatnog meda”, kako se popularno zove ovaj eliksiri sljedeća:

ima protivupalno dejstvo, poboljšava varenje, ima antivirusno dejstvo, uništava bakterije u organizmu, djeluje protiv gorušice, štiti od gljivičnih oboljenja, djeluje kao antiseptik.

Ako poželite i sami da smućkate ovu mješavinu, recept je sljedeći: 500 grama organskog meda pomiješajte sa četiri ili pet kašika kurkume u prahu. Svaki dan konzumirajte jednu ili dvije kašičice ove smjese, no svakako se prethodno konsultujte sa svojim ljekarom.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Teresa Trimm licencesed under CC BY-SA 2.0

Izvor: zena.blic.rs/novi.ba

SHARE

LEAVE A REPLY