Prirodna smjesa koja čisti arterije. Smanjuje holesterol u krvi. I štiti vaš organizam od virusa i infekcija (Recept)

396
Foto: Flickr.com. By Doug Beckers licencesed under CC BY-SA 2.0

Mnoge su koristi od ovog napitka – prirodnog lijeka. Radi se o kombinaciji tri super zdrave namirnice koje zajedničkim i svakodnevnim djelovanjem mogu napraviti izuzetno pozitivne zdravstvene efekte na vaš organizam.

Lijek je dobar za liječenje i prevenciju zakrečenja arterija. Takođe, dobar je za regulisanje povišenih masnoća u krvi, spriječavanje opšteg umora organizma, spriječavanje i liječenje infekcija i prehlada, intenzivno jačanje imunog sistema, čišćenje jetre i poboljšanje jetrenih enzima. Ovaj prirodni lijek spriječava pojavu slobodnih radikala u organizmu koji izazivaju najteže bolesti i niz drugih stanja povezanih sa bolestima srca i krvotoka.

Potrebni sastojci za pripremu ovog prirodnog lijeka su:

4 cijele veće glavice bijelog luka, 4 kompletna limuna sa korom, manji korijen đumbira (cca 3-4cm) ili dvije supene kašike, 2 litre čiste vode.

Foto: pixabay.com

Limun dobro operite pa ga isijecite na komadiće. Ukoliko se radi o limunu koji nije organski odnosno ukoliko je prskan onda ga tretirajte otopinom sirćeta i vode. Ogulite bijeli luk i zajedno sa limunom i đumbirom ubacite u blender. Od toga, pomoću blendera napravite jednoličnu masu.

Tako izmiksanu smjesu dodajte u metalnu posudu , uspite dva litra vode i zagrijte sve skupa uz miješanje do tačke ključanja. Odmah prije nego smjesa proključa isključite vatru i pustite da se sve dobro ohladi. Procijedite kroz srednje gustu cjediljku i napunite u staklene boce.

Ovaj ljekoviti napitak se pije svaki dan po jedna čaša od 2 dcl najmanje 2 sata prije jela, odnosno na potpuno prazan želudac. Napitak čuvajte u frižideru.

Kura liječenja traje 3 sedmice uz svakodnevno konzumiranje jedne čaše nakon čega trebate napraviti pauzu od jedne sedmice, nakon čega možete opet nastaviti sa konzumiranjem u istom ciklusu.

Ukoliko vam ukus ne odgovara možete dodati meda po ukusu. Nakon 3 sedmice korištenja trebali biste osjetiti značajnu regeneraciju tijela od korištenja napitka. Napitak je osim već navedenih blagodati posebno koristan u sprječavanju kalcifikacije u tijelu koja izaziva kamenčiće u organima i začepljenje krvnih sudova.

Kombinacija limuna, vode i kuvanja neutraliziraće miris bijelog luka. Prije svakog konzumiranja protresite bocu sa ovim domaćim lijekom kako bi se talog limuna i bijelog luka na dnu pomiješao sa sokom. Iz iskustva vam možemo reći da je napitak odličan i za starije osobe te da im vraća energiju i snagu tako ih podmlađujući jer nakon nekoliko sedmica poboljšava njihovu cirkulaciju.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Doug Beckers licencesed under CC BY-SA 2.0

Izvor: zenasamja.me

SHARE

LEAVE A REPLY