Pripremite se za sezonu gripe: Napravite najsnažniji prirodni antibiotik!

280
Foto: Flickr.com. By Marco Verch Professional Photographer licencesed under CC BY 2.0

Ovaj recept jednostavno morate zapamtiti jer sezona gripa i prehlade nam već kuca na vrata. Ovaj prirodni antibiotik ima snažno antiupalno djelovanje koje osim što jača imunitet ubija bakterije i uzročnike bolesti.

Za razliku od sintetičkih antibiotika koje možete kupiti u ljekarnama ovaj lijek ne izaziva neželjene efekte za vašu probavu i crijevnu mikrofloru te je u potpunosti siguran za upotrebu.

Foto: pixabay.com

Kurkuma sadrži kurkumin, polifenol, aktivni sastojak koji ima preko 150 terapeutskih svojstava među kojma su antiupalno, antikancerogeno i antioksidantsko svojstvo. Konzumacijom meda i kurkume poboljšavate probavu i povećavate broj dobrih bakterija u crijevima.

Potrebni sastojci:

100 g sirovog meda, 1 žlica kurkume u prahu. Pomiješajte oba sastojka tako da se u potpunosti sjedine i ulijte ih u čistu staklenku..

Kako koristiti ovaj lijek?

Čim primjetite prve simptome prehlade ili gripe lijek uzimajte na sljedeći način:

Prvi dan – uzmite pola žličice lijeka svakih sat vremena. Drugi dan – uzmite pola žličice svaka dva sata. Treći dan – uzmite pola žličice tri puta dnevno.

Poželjno je da lijek ne gutate odmah nego ga ostavite u ustima da se istopi. Mnogi kažu da nakon tri dana uzimanja ovog lijeka svi simptomi nestaju, a radi lakše konzumacije možete ga dodati u toplo mlijeko ili čaj.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Marco Verch Professional Photographer licencesed under CC BY 2.0

Izvor: dnevno.hr

SHARE

LEAVE A REPLY