Prestanite tražiti sreću na istom mjestu gdje ste je izgubili – 25 lekcija koji će vas iščupati iz prošlosti

2029
Woman photo created by katemangostar - www.freepik.com

Ostavljanje prošlosti vjerojatno je jedna od najtežih stvari za učiniti. Možda osjećate da je lako, pogotovo ako je u prošlosti bilo puno loših uspomena, ali što je s onim situacijama kada ste morali pustiti nekoga ili nešto što vam je bilo važno? To su vremena koja teško zaboravljamo i napuštamo.

Uvijek sam mrzila kad bi mi netko nakon prekida govorio samo da krenem dalje i otpustim sve. Mogu slegnuti ramenima na dosta stvari, ali ponekad nije lako napustiti situaciju ili osobu tek tako. Uzmimo za primjer loš prekid; loš prekid s nekim za koga ste mislili da će biti zauvijek uz vas.

Ako vam je netko rekao da krenete dalje i ne brinete o tome, biste li bili toliko spremni to učiniti? Ne, vjerojatno ne. Boli za reći, ali to su situacije u kojima nikad nećete dobiti zaključenje.

Foto: pixabay.com

I to je grozno, ali u nekom trenutku, morate otpustiti i prestati se brinuti o onome što se dogodilo u prošlosti, jer to vam donosi samo bol, piše Your tango. Ali čak i kad vam se čini da ne možete krenuti dalje – samo zapamtite da ste dovoljno jaki da se nosite sa svim što vam život može servirati.

Znam da zvuči suludo, i znam da nisam najbolja osoba za davanje savjeta, ali to je istina. A ako vas vaše vlastite misli guše i čine da vam je još teže početi gledati prema budućnosti, onda upotrijebite ove citate kako biste postigli pozitivniji način razmišljanja.

Ako tražite najbolje citate koje želite podijeliti s ljudima koje volite (ili se želite samo nadahnuti) … ne tražite dalje! Svi su tu.

Image by lecreusois from Pixabay

1) “Ako zaista želite zaključivanje … u nekom trenutku morate zatvoriti vrata.” – Jacki Wells Wunderlin 2) “Ponekad vaše srce treba više vremena da prihvati ono što vaš um već zna.” 3) “Ako želite da vam rana zacijeli, trebate je prestati dodirivati.”

4) “Ako ne ostavite svoju prošlost u prošlosti, to će uništiti vašu budućnost. Živite za ono što vam sadašnjost ima za ponuditi, ne za ono što vam je jučerašnji dan oduzeo”. 5) “Najlakši način da poučite nekoga kako će postupati s vama je da odbijete dati mu više prilika da vas povrijedi. Prošetaj …” – R.H. Sin

6) “Prihvatite što jest, otpustite ono što je bilo i vjerujte u ono što će biti.” 7) “Prestanite tražiti sreću na istom mjestu gdje ste je izgubili”. 8) “Ako ste nešto izgubili, to je zato što vam je suđeno da pronađete nešto bolje. Vjerujte, otpustite i napravite mjesta za ono što dolazi.” – Mandy Hale

Photo by Darius Bashar on Unsplash

9) “Ponekad moramo pustiti ono što nas ubija, čak i ako nas ubija to što moramo otpustiti.“ 10) “Što više ljutnje prema prošlosti nosite u svom srcu, manje ste sposobni za ljubav u sadašnjosti.”

11) “Ne možete započeti sljedeće poglavlje svog života ako nastavite čitati ono posljednje.” 12) “Zapamtite, ne možete doći do onoga što je ispred vas dok ne otpustite ono što je iza vas.”

13) “Kad razmišljate o životu, zapamtite ovo: nikakva količina krivnje ne može razriješiti prošlost, a nikakva tjeskoba ne može promijeniti budućnost”. 14) “Život je prekratak da bi dan započinjali sa slomljenim komadima jučerašnjeg dana, to će definitivno uništiti vašu divnu sadašnjost i pokvariti vašu sjajnu budućnost”.

15) “Udahni budućnost, izdahni prošlost.” 16) “Učini ovo: živi u trenutku.” 17) “Ne trebate uvijek pokušavati popraviti nešto što je slomljeno. Možda trebate početi iznova i stvoriti nešto bolje.” 18) “Otpustite svoje pogreške i propuste, ne možete učiniti ništa vezano za prošlost, ali možete učiniti nešto vezano za sadašnjost.” – Joel Osteen

19) “Možete se kretati naprijed samo ako prihvatite da je prošlost nestala.” – The Goddess Rebellion 20) “Jedan od najsretnijih trenutaka ikad je kad pronađete hrabrosti da otpustite ono što ne možete promijeniti.”

21) „Tajna promjene jest fokusirati svu energiju na stvaranje novog, a ne na borbu sa starim.“ – Sokrat 22) “Vrijeme ne liječi ništa osim ako ne krenete dalje.” 23) “Nemojte se bojati početi iznova, to je potpuno nova prilika da obnovite ono što zaista želite”.

24) “Kad vjetrovi promjene pušu, neki ljudi grade zidove, a drugi grade vjetrenjače.” – Kineska poslovica 25) “Nemojte plakati za prošlošću, nestala je. Ne dajte da vas zabrinjava budućnost, nije stigla, živite u sadašnjosti i učinite je lijepom.”

ATMA – Pripremila: Suzana Dulčić

Izvor: atma

Credit featured image: Image by katemangostar on Freepik

Napišite vaš komentar