Pomažu kod anemije i bolesti grla: Napravite prirodni lek od mladih oraha (Recept)

1624
Foto: Flickr.com. By Amanda Slater licencesed under CC BY-SA 2.0

Mladi zeleni orasi (Juglandis Immature fructus) imaju puno vitamina C, joda i mnogih drugih vitamina, a njihov sirup sa medom često se daje bolesnoj i slaboj, bolesnoj deci i slabokrvnim osobama.

Mladi orasi pomešani sa medom pozitivno deluju u slučaju anemije i pomažu u čišćenju jetre, želuca i vena. Takođe su odlični kod problema sa štitnom žlezdom, kod bolesti grla i respiratornog trakta, posebno kod bronhitisa, povećavaju imunitet, pomažu kod problema uzrokovanih menopauzom, gojaznošću i hroničnim respiratornim oboljenjima.

Foto: pixabay.com

Sastojci:

40 mladih zelenih oraha u kori, 1 kg kvalitetnog meda.

Priprema:

Operite mlade orahe, osušite ih, isecite na četvrtine i stavite u teglu, a zatim prelijte medom. Prilikom sečenja najbolje je koristiti rukavice jer će vam prsti biti crni. Dobro zatvorite teglu i ostavite da odstoji na suncu mesec dana. Povremeno protresite.

Kada orasi stanu u teglu, oni ispuštaju svoj lekoviti sok u med, med se na taj način razređuje i dobija tamnu boju. Izvadite orahe, a ovaj sirup je ono što pijete. Držite na hladnom i tamnom mestu. Uzimajte jednu kašičicu dnevno, najbolje ujutru na prazan stomak.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Amanda Slater licencesed under CC BY-SA 2.0

Izvor: Objektiv.rs/ helloatria.com

SHARE

LEAVE A REPLY