Politika privatnosti

Ko smo mi ?

Naša web adresa je: https://www.fazon.info.

Ova stranica Vas obaveštava o našoj politici prikupljanja, korišćenja i objavljivanja ličnih podataka prilikom korišćenja našeg Portala i Vaših izbora u vezi sa tim podacima.

Vaše podatke koristimo kako bismo održavali i unapredili Portal. Korišćenjem našeg Portala prihvatate da se podaci prikupljaju i koriste u skladu sa ovom politikom. Ukoliko nije drugačije definisano u ovoj Politici privatnosti, uslovi korišćeni u ovoj Politici privatnosti imaju isto značenje kao i Uslovi korišćenja, kojima možete pristupiti preko https://www.fazon.info.

Prikupljanje i korišćenje informacija

Prikupljamo nekoliko različitih tipova informacija za različite potrebe kako bismo održavali i unapredili naš Portal za korisnike.

Vrste prikupljenih podataka

Lićni podaci

Prilikom korišćenja našeg Portala, možemo Vas zamoliti da nam pružite određene lične informacije koje se mogu koristiti kako bismo Vas kontaktirali ili identifikovali (lični podaci). Lične informacije mogu uključivati, ali se ne ograničavaju na:

Email adresu
Ime i prezime
Broj telefona
Kolačiće i podatke korišćenja

Podaci korišćenja

Takođe, možemo prikupljati informacije o načinu pristupanja i korišćenja Portala (podaci korišćenja). Podaci korišćenja mogu uključivati informacije kao što su Internet protokol adresa Vašeg računara (IP adresa), tip pretraživača, verzija pretraživača, stranice našeg Portala koje posećujete, vreme i datum vaše posete, vreme provedeno na tim stranicama, jedinstvene indikatore uređaja koji koristite i ostale dijagnostičke podatke.

Podaci o praćenju i kolačićima

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za praćenje u cilju praćenja aktivnosti na našem Portalu i čuvanja određenih informacija.

Kolačići su faljovi sa malom količinom podataka koji mogu uključivati jedinstveni anonimni identifikator. Kolačići se šalju na Vaš pretraživač sa Portala i skladište se na Vašem uređaju. Tehnologije za prikupljanje i praćenje informacija koje, takođe, koristimo radi unapređenja i analize našeg Portala su bikoni, tagovi i skripte

Na Vašem pretraživaču možete podesiti da odbije sve kolačiće ili da naznači kada se kolačić šalje. Međutim, ukoliko ne prihvatite kolačiće, možda nećete moći da koristite neke funkcionalnosti našeg Portala.

Primeri kolačića koje koristimo:

Neophodni kolačići pomažu da sajt bude upotrebljiv omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija na stranici i pristup bezbednim oblastima veb sajta. Veb sajt ne može da funkcioniše pravilno bez ovih kolačića.

Kolačići podešavanja omogućuju veb sajtu da zapamti informaciju koja menja način na koji se veb sajt ponaša ili izgleda, kao što su vaš podešeni jezik ili oblast u kojoj se nalazite.
Statistički kolačići pomažu vlasnicima veb sajta da razumeju interakciju posetilaca sa veb sajtom anonimnim sakupljanjem informacija i izveštavanjem.

Marketing kolačići se koriste za praćenje posetioca na veb sajtovima. Namera je da se prikažu reklame koje su relevantne i privlačne za pojedinačnog korisnika a time i od veće vrednosti za izdavače i treće strane oglašivače.

Neklasifikovani kolačići su oni koji su u procesu naše klasifikacije i provajdera pojedinačnih kolačića.

Korišćenje podataka

Fazon.info. koristi prikupljene podatke za različite potrebe:

Da obezbedi i održava Portal
Da Vas obaveštava o promenana na Portalu
Da Vam dozvoli da učestvujete u interaktivnim funkcijama na Portalu kada odlučite da to učinite
Da unapredi brigu o korisnicima i korisničku podršku
Da pruži analizu značajnih informacija kako bi Portal bio unapređen
Da prati korišćenje Portala
Da otkrije, spreči i rešava tehničke probleme

Prenos podataka

Vaše informacije, uključujući lične podatke, mogu biti prenesene ka, i održavane na, kompjuterima izvan Vaše regije, provincije, države ili jurisdikcije gde se zakoni o zaštiti podataka mogu razlikovati od onih iz nadležnosti Vaše vlade.

Ukoliko se nalazite van Bosnei odlučite da nam pružite informacije, imajte na umu da podatke, uključujući lične podatke, prenosimo u Bosnu i procesuiramo ih tamo.

Vaša saglasnost sa ovom Politikom privatnosti koju prati Vaše podnošenje takvih informacija predstavlja Vašu saglasnost sa tim prenosom.

Fazon.info će preduzeti sve neophodne korake kako bi osigurao da Vaši podaci budu bezbedni i u skladu sa ovom Politikom privatnosti, i da se Vaši podaci neće prenositi na organizaciju ili državu osim ukoliko postoji adekvatni kontroling koji uključuje bezbednost Vaših podataka i drugih ličnih informacija.

Otkrivanje podataka

Zakonski uslovi

Fazon.info može dobornamerno objaviti Vaše lične podatke ukoliko veruje da je takva akcija neophodna za:

Pridržavanje zakonske obaveze
Zaštitu i odbranu prava vlasništva Fazon.info.
Sprečavanje ili istragu mogućeg prestupa u vezi sa Portalom
Zaštitu lične bezbednosti korisnika Portala ili javnosti
Zaštitu od pravne odgovornosti
Sigurnost podataka

Bezbednost Vaših podataka je bitna za nas, ali imajte na umu da ne postoji metod prenosa putem Interneta ili metod elektronskog skladištenja koje je 100% sigurno. Dok težimo da koristimo komercijalno prihvatljiva sredstva kako bismo zaštitili Vaše lične podatke, ne možemo garantovati apsolutnu sigurnost.

Provajderi

Možemo da uposlimo nezavisne kompanije i individualce da olakšaju korišćenje našeg Portala (Provajdere), da održavaju Portal u naše ime, da vrše usluge u vezi sa našim Portalom ili da nam pomognu u analizi korišćenja našeg Portala.

Nezavisni provajderi imaju pristup Vašim ličnim podacima u slučaju da obavljaju navedene poslove u naše ime i obavezani su da ne objavljuju Vaše podatke u bilo koje druge svrhe.

Analitika

Možemo da koristimo nezavisne provajdere kako bismo pratili i analizirali korišćenje našeg Portala.

Google analitika

Gugl analitika je veb-servis za analizu, napravljena od strane kompanije Google, za praćenje i obaveštavanje o posetama na Portalu. Google koristi prikupljene podatke da prati i nadgleda korišćenje našeg Portala. Ovi podaci se dele sa drugim Google servisima. Google može koristiti prikupljene podatke da bi kontekstualizovao i personalizovao reklame sa svojih mreža za oglašavanje.

Možete da onemogućite praćenje Vaših aktivnosti na našem Portalu sa Google analitike instalirajući dodatak koji onemogućava Google analitiku na Vašem pretraživaču. Dodatak sprečava JavaScript-u Google analitike (ga.js, analytics.js i dc.js) da deli informacije sa Google analitikom u vezi sa posetama.

Za više informacija o politikama kompanije Google, posetite Google veb stranicu Privatnost i Uslovi: https://policies.google.com/privacy?hl=en

Linkovi ka drugim sajtovima

Naš Portal može imati linkove ka drugim sajtovima koji nisu u našoj nadležnosti. Ukoliko kliknete na neki drugi link, bićete prebačeni na drugi sajt. Strogo Vas savetujemo da proverite Politiku privatnosti svakog sajta koji posetite.

Nemamo kontrolu i ne preuzimamo odgovornost za sadržaj, politiku privatnosti ili aktivnosti drugih sajtova ili usluga.

Privatnost za decu

Naš Portal se odnosi na osobe ispod 18 godina (deca).

Svesno ne prikupljamo lične prepoznatljive informacije od bilo koga mlađeg od 18 godina. Ukoliko ste roditelj ili staratelj i svesni ste da nam je Vaše dete pružilo lične podatke, molimo da nas kontaktirate. Ukoliko svesno prepoznamo da smo prikupili lične podatke od dece bez roditeljske potvrde, preuzimamo korake kako bismo uklonili takve informacije sa naših servera.

Promene u ovoj Politici privatnosti

Našu Politiku privatnosti možemo ažurirati s vremena na vreme. Bićete obavešteni u vezi sa bilo kojim promenama postavljanjem nove Politike privatnosti na ovoj stranici.

Savetujemo Vas da pregledate ovu Politiku privatnosti s vremena na vreme za bilo koje promene. Promene u ovoj Politici privatnosti stupaju na snagu kada se objave na ovoj strani.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate nekih pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti molimo da nas kontaktirate tako što ćete posetiti ovu stranicu na našem Portalu: https://www.fazon.info/kontaktirajte-nas