Pametne žene ne vole tračeve i prazne razgovore – Zašto inteligentne žene radije uživaju u samoći

494
Photo by Andrewminsk123 from Freepik.com

Mnogi vjeruju da je razlog tome taj što se inteligentne žene osjećaju superiornije u odnosu na druge i misle da nisu na istom nivou. Istina je međutim, da je inteligentnim ženama jako teško naći osobu sa kojom bi mogle ostvariti smislenu komunikaciju i sprijateljiti se.

Drugi razlog zbog kojeg inteligentne žene radije biraju samoću je taj što te žene često stvaraju neki svoj unutrašnji svijet koji im je mnogo zanimljiviji i privlačniji od vanjskog svijeta i ljudi koji je okružuju.

Pametne žene su često nedruštvene zato što su više zainteresovane da rade neke stvari koje vole nego da razgovaraju sa dugima.

Photo by Kuprevich from Freepik.com

Ove žene ne vole tračeve, prazne i besmislene razgovore, pa neće gubiti svoje vrijeme na to. Inteligentne žene teško napuštaju svoju zonu udobnosti i u svoju blizinu puštaju samo mali, ali odabrani broj ljudi.

Za njih biti srećan ne znači okružiti se sa velikim brojem ljudi, već postići svoje ciljeve i ostvariti svoje snove. Samoća im omogućava da razmišljaju na miru i omogućava im da nađu najbolje rješenje za problem u kome se nalaze.

Photo by Alpakavideo  from Freepik.com

To što inteligentne žene vole biti same ne znači da ne žele imati nekoga ko će ih voljeti i brinuti se o njima. To je za njih jako važno, ali pametne žene češće razmišljaju glavom, a ne srcem kao većina žena i ne dozvoljavaju muškarcu da se poigrava sa njima i njihovim osjećanjima. Mnogi su mišljenja da su inteligentne osobe često nesreće, ali to nije istina.

Iako visok nivo inteligencije ima veze sa kvalitetom našeg života, ona nema nikakve veze sa tim da li je osoba srećna ili ne. Svako sreću doživljava na svoj način i niko ne može sa sigurnošću tvrditi da su osobe koje imaju niži nivo inteligencije srećnije u odnosu na one sa visokom nivoom inteligencije.

Izvor: infpult.info

Credit featured image: Photo by Andrewminsk123 from Freepik.com

SHARE

LEAVE A REPLY