Ovo je najbolji burek od gotovih kora – za čas će biti spreman i bolji je od onog koji kupite u pekari

589
Foto: Flickr.com. By Imola Grácia Marjai licencesed under CC BY 2.0

Ukoliko ste se uželeli bureka, možete ga napraviti sami i to od gotovih kora. Ništa ga ne razlikuje od onog iz pekare, ukus je i bolji.

Potrebno je:

400 gr tanjih kora, 300 gr sira, 100 gr kisele pavlake, 100 – 200 ml vode, vrlo malo praška za pecivo, so, ulje, okrugla tepsija prečnika 22 cm.

Priprema:

Sir dobro izdrobiti i dodati pavlaku i blago izmešati da se sir ne izdrobi. Tepsiju obilno premazati uljem. U vodu dodati prašak za pecivo i izmešati da se istopi. Na dno tepsije staviti prvu koru pa je premazati malo uljem i poprskati vodom i praškom za pecivo, piše Bakina kuhinja.

Dodati drugu koru i staviti preko nje poprskati i pouljit. Oba lista vise stranice preko tepsije. Ubaciti treću koru malo zgužvanu u sredinu zajedno sa krajevima pa pouljiti i poprskati i ubaciti deo sira obično je to trećina.

Ponoviti isti postupak s tim što sad ide sve zgužvana kora. Kad se utroši sav sir prebace se ivice kora koje vise i poklope se sa još dve kore koje se poulje i poprskaju vodom i ušuskaju sa strane tepsije. Peći na 200-210 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. Istresti vruć na dasku i seći kad se malo prohladi.

Source featured image: Flickr.com. By Imola Grácia Marjai licencesed under CC BY 2.0

Izvor: Noizz.rs

SHARE

LEAVE A REPLY