Ovo je Božja biljka koja može da olakša mnoge tegobe – Obavezno je koristite i budete zdravi.

1084
Foto: pixabay.com

Jedna od najstarijih i najljekovitijih biljaka na Zemlji. Bazga, zova, baza, bazgovina, crna bazga, zovika, aptovina, bujad, aptika. Neka su od narodnih imena biljke koja u proljeće zabijeli i snažno zamiriše kako bi nas pozvala na branje svojih ljekovitih cvjetova.

Bazga spada među najstarije i najljekovitije biljke svijeta.

Ona je tisućljećima u službi čovječanstva, a Hipokrat ju je posebno cijenio kada je za nju govorio da je upravo bazga biljka koja može zamijeniti sve druge lijekove na zemlji. Bazga je u našim krajevima dobro poznata i cijenjena ljekovita biljka koja se stoljećima koristi u prirodnoj medicini.

Foto: pixabay.com

U posljednjih dvadeset godina znanstvena zajednica provodi istraživanja koja potvrđuju ta brojna ljekovita svojstva. Najviše istraživanja bavilo se utjecajem bazge na liječenje simptoma gripe, prehlade, kašlja i sličnih bolesti.

Ljekovita svojstva bazge

Bazgu povezujemo najviše s bolestima respiratornog sustava. Bronhitis, astma, kašalj, gušenje u prsima, početni stadiji upale pluća, upale i infekcije grla… samo su neke od bolesti i stanja kojima pomaže njena ljekovitost. Koristi se kao biljni lijek za poticanje imunološkog sustava, a kao i većina bobičastih ljekovitih biljaka, izvor je antioksidansa.

Foto: pixabay.com

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Autor: john corner

Izvor: medium.com

SHARE

LEAVE A REPLY