Ovo će vas preporoditi: Sami napravite ovo ulje i riješite se bolova u kičmi i zglobovima.

631
Foto: Flickr.com. By Neeta Lind licencesed under CC BY 2.0

Napravite prirodni preparat koji vam može pomoći kod bolova u leđima i zglobovima. Ovaj prirodni lijek može kako održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe.

Recept za bolne zglobove i leđa:

Foto: pixabay.com

čistiti 300 – 400 gr bijelog luka i sitno isjeckati.

Staviti u teglu i preliti ga 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…) Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi, na 2 nedelje.

Ne zaboravljati svakodnevno mućkati sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procijedi kroz 3 – 4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako se koristi:

Ulje se utrljava u bolna mjesta, na primer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom kesom u utopljava se preko noći.

Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva mjeseca. Prije upotrebe prirodnih sredstava obavezno se konsultujte s ljekarom.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Neeta Lind licencesed under CC BY 2.0

Izvor: stvarukusa.rs

SHARE

LEAVE A REPLY