Ovaj prirodni lijek koji će bukvalno preporoditi vaš organizam! Potopite smokve u maslinovo ulje

316
Foto: Flickr.com. By denisbin licencesed under CC BY-ND 2.0

Smokve su izuzetno korisne, kako svježe, tako i suvh, a konzumiranje svježeg, tek ubranog ploda je luksuz koji nije svakome dostupan. Ali, postoji odličan recept sa suvim smokvama koji će bukvalno preporoditi vaše tijelo!

Blagotvorno dejstvo smokve

Pomažu regulaciji rada gastrointestinalnog trakta; Visok sadržaj vlakana u smokvama pomaže mršavljenju i čišćenju organizma od toksina; Smokva je bogata kalcijumom koji se lako apsorbuje i nezamenljiv je ljudima sa netolerancijom na laktozu;

Kalijum, koji je obilato prisutan u smokvama, jača srce; Smokve sadrže veliku količinu antioksidanata, koji poboljšavaju imuni sistem i opšte zdravlje; Poboljšava stanje kože i izjednačava ten lica; Smatra se odličnim sredstvom za lečenje nesanice i jutarnje mučnine.

Prirodni lijek od smokava

Foto: pixabay.com

Sastojci: 40 plodova suvih smokava i maslinovo ulje.

Priprema:

Stavite smokve u staklenu teglu i prelijte ih maslinovim uljem. Zatvorite poklopcem i ostavite u frižideru. Nakon 40 dana, možete konzumirati ovaj prirodni lijek.

Primjena:

1 smokva u ulju na prazan stomak pomoći će jačanju i zdravlju i riješiće već prisutne zdravstvene probleme. Plodovi smokve će vas ojačati naročito u proljeće, u najtežem periodu avitaminoze, pa je idealno vreme za pripremu ovog čudesnog lijeka upravo – sada!

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By denisbin licencesed under CC BY-ND 2.0

Izvor: web-tribune.com

SHARE

LEAVE A REPLY