Ova 2 sastojka su spas za vaša pluća: Prirodni eliksir za odbranu od virusa i bakterija!

466
Foto: Flickr.com. By thedabblist licencesed under CC BY 2.0

Idealan za jačanje imuniteta, ali i za čišćenje bronhija i pluća, kao i gornjih respiratornih puteva. Nana je najpoznatija ljekovita biljka koja raste na našim prostorima, a koja se koristi za liječenje organa za disanje i varenje.

Pitoma nana koja se gaji i kao saksijska biljka ima intenzivan miris na mentol, a često se koristi i u kulinarstvu kao začinska biljka za kuvana jela. U kombinaciji sa medom predstavlja čeličnu odbranu od virusa i bakterija. Da biste ojačali imunitet, očistili bronhije i pluća (posebno ako ste pušač), napravite melem od nane i meda po ovoj tradicionalnoj recepturi.

Foto: pixabay.com

Sastojci:

deset supenih kašika svježih listića pitome nane (ili pet supenih kašika osušenog lista nane), pola kilograma meda.

Priprema i primjena:

Listiće nane spustite u suvu staklenu teglu, prelijte ih medom, promiješajte drvenom kašikom, pa dobro zatvorite teglu i ostavite da odstoji mjesec dana. Poslije mjesec dana melem je spreman za upotrebu (ne bi trebalo da odstranite listiće nane!). Koristite svakog jutra po jednu supenu kašiku ovog melema prije doručka.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By thedabblist licencesed under CC BY 2.0

Izvor: Novi.ba/Stil.kurir.rs

SHARE

LEAVE A REPLY