Onaj ko je probao, nije se pokajao! Zaboravite na vrtoglavicu, visok holesterol i respiratorne bolesti uz ovaj čaj!

807
Foto: Flickr.com. By Dennis van Zuijlekom licencesed under CC BY-SA 2.0

Mnogi ljudi kada se suočavaju sa zdravstvenim problemima posežu za lijekovima. Ovi lijekovi pogoršavaju problem i dolaze sa nuspojavama. Dakle, bez obzira na vrstu zdravsvenog problema, trebalo bi da se oslonite na prirodu.

Ovde predstavljamo jednu od najljekovitijih biljaka – majčinu dušicu. Majčina dušica je bilje koje ima sposobnost da poboljša vaše zdravlje. Ovo bilje je priroan izvor minerala poput gvožđa, kalijuma i kalcijuma. Štaviše, ono je i antioksidant.

Majčina dušica ima brojna ljekovita, uključujući:

Foto: pixabay.com

Pomaže liječenje reumatskog artritsa, Reguliše krvni pritisak, Tretira hroničnu iscrpljenost i astmu, Stimuliše formiranje crvenih krvnih ćelija, Bori se protiv vrtoglavice, multiple skleroze. Dakle, redovno konzumiranje može biti vrlo dobro za zdravlje.

Prirodan napitak

Sastojci:

Šaka majčine dušice (svježe ili sušene), 1 šolja vode, med (po želji).

Uputstvo:

Jednostavno, operite majčinu dušicu i stavite u činiju. Prokuhajte vodu i prelijte preko majčine dušice. Nakon parminuta ocijedite. Ako želite da zasladite, pa dodajte med. Konzumirajte svakodnevno i bićete oduševljeni.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Dennis van Zuijlekom licencesed under CC BY-SA 2.0

Izvor: narodnamedicina.com

SHARE

LEAVE A REPLY