Novcem se ne može kupiti poštovanje – Kako se ponaša žena koja zna koliko vrijedi

850
Foto: Freepik.com

To što žena zna svoju vrijednost ne znači da ima cijenu za koju može da se proda. To znači da ona poštuje sebe i ne dozvoljava nikome da se prema njoj ponaša sa nepoštovanjem.

Žena koja zna svoju vrijednost je psihički i emocionalno jaka i zrela bez obzira na svoje godine. Njena sigurnost u sebe se vidi i ona se pridržava određenih pravila. 1. Ona prihvata sebe; Žena koja poštuje sebe i koja je sigurna u sebe prihvata sebe takvu kakva jeste.

Foto: Freepik.com

Ona radi na sebi, razvija se i nije iskompleksirana. Ona se ne upoređuje ni sa kim već samo sa sobom od juče. Ona svaki neuspjeh doživljava kao jedno novo iskustvo, a ne kao razlog da krivi sebe. 2. Gradi jasne granice;

Ona jasno stavlja do znanja ljudima kako mogu i kako ne mogu da se ponašaju prema njoj. Blizu sebe pušta samo ljude koji je poštuju i koji je poštuju. Ne dozvoljava negativnim i lošim ljudima da joj se približe i utiču na njen život.

3. Brani svoje interese; Ona svoje interese i svoje potrebe stavlja na prvo mjesto. Nije sebična, ali su joj njeni interesi uvijek prioritet. 4. Zahtjeva poštovanje; Žena koja zna svoju vrijednost nikada nikome da se prema njoj ponaša sa nepoštovanjem.

Foto: Freepik.com

Ona zahtijeva da drugi poštuju nju, njeno mišljenje i stavove. 5. Vjeruje u sebe; Žene koje znaju koliko vrijede znaju šta sve mogu i koji su njihovi potencijali. One nikome ne dozvoljavaju da ih uvjeri da nešto ne mogu.

6. Jasno kaže “ne”; Žena koja zna svoju vrijednost će jasno i glasno reći “ne” ako joj se nešto ne sviđa. Ona nikome neće dozvoliti da se prema njoj ponaša loše ili da je prisiljava da radi nešto što ne želi.

Izvor: infpult.info

Credit featured image: Freepik.com

SHARE

LEAVE A REPLY