Mudra žena preporučuje da nikome ne govorite 6 stvari: Čuvajte ih kao najveću tajnu!

22135
Foto: pixabay.com

OVAJ SVIJET, MADA ZASNOVAN NA ISTINI, IPAK ZAHTIJEVA RAVNOTEŽU, I ZATO NAS MUDRE OSOBE UPOZORAVAJU NA TO DA POSTOJE NEKE STVARI KOJE JE, IPAK, NAJBOLJE ZADRŽATI ZA SEBE.

Prvo što treba spremiti kao tajnu, kažu mudre osobe, jesu vaši dalekosežni planovi.

Pokušajte šutite do trenutka dok se vaš plan ne ostvari. Sve naši ideje nisu samo nesavršene, već imaju dosta slabih mjesta po kojima je lako nanijeti udarac, i razrušiti ih.

Foto: pixabay.com

Drugo, ne pričajte o svom dobročiniteljstvu – rijetkost je u ovome svijetu, i zato ga treba čuvati kao zjenicu svog oka. Ne hvalite sebe zbog dobrih djela. Ponos će odmah to prepoznati i oduzet će svu blagost koja je data u dobrotvorne svrhe.

Treće o čemu ne treba pričati, a po preporuci mudrih osoba, je o svom asketizmu.

Ne trubite unaokolo o svojim ograničenja u prehrani, u odnosima itd. Fizički asketizam donosi korist samo ako je u kombinaciji s emocionalnom komponentom.

Četvrto o čemu bi trebalo ćutiti – o svojoj hrabrosti i junaštvu.

U životu netko dobiva vanjske, a neko unutarnje izazove. Vanjski su vidljivi, zato ljudi za njih dobivaju nagrade, ali prevladavanje unutarnjih izazova nitko ne primjećuje, samim tim i nagrade se ne dodjeljuju.

Foto: pixabay.com

Peto o čemu nije baš potrebno razglabati pred drugima – je pričati o svojim obiteljskim problemima.

I uopće o svom privatnom životu. Zapamtite, što manje govorite o problemima u svojoj obitelji, time će ona biti jača i stabilnija. Svađa je oslobađanje od negativne energije, koja se nakupila u procesu komunikacije.

I šesto, ono što nije vrijedno spomena, to su ružne riječi i tračevi koje čujete tijekom dana.

Možete isprljati cipele na uluci, a možete i isprljati i svoju svijest i podsvijest. I čovjek, koji se vraća kući, i prepričava sve gluposti koje je čuo tijekom dana, ničim se ne razlikuje od čovjeka koji je ušao u kuću i nije skinuo cipele.

Izvor: pozitivanstav.com

SHARE

LEAVE A REPLY