Ne dozvolite nikome da pravi budalu od vas- 6 osobina narcisa koje je teško prepoznati na prvu

4863
Photo by Mark Pan4ratte on Unsplash

Da li su narcisoidne osobe spremne za ljubav u nekom periodu života, da li znaju da se zaljube ili samo privremeno imaju taj osećaj?

Ovo su njihove karakteristike. Ovo su samo neka pitanja vezana za narcise koja nas muče. Brojni stručnjaci tvrde da i narcisi znaju da vole, ali na svoj način.

Možda je bolje pitanje da li ste vi spremni na takvu ljubav jer narcisi vas neće voleti na tradicionalan način i vrlo verovatno neće biti dugo zaljubljeni u vas. Svaka veza je u početku idilična, pa tako i ova sa narcisom.

Image by Amr from Pixabay

On vas obasipa pažnjom i komplimentima, ali u jednom trenutku mu to dosadi, povuče se u sebe, a neki slučajevi govore da postanu i nasilni.

Zaključak je da narcisoidne osobe mogu da se zaljube, ali ne mogu da razviju dublja osećanja od toga, te se ne nadajte nekoj fatalnoj ljubavi ukoliko je vaš partner narcis. Ovako ćete prepoznati karakteristike narcisa.

Oni imaju i problem jer maštaju o savršenim odnosima, a to je nemoguće jer život nikada nije savršen. Postoji dosta razloga koji potvrđuju da narcisi ne mogu pružiti ljubav, a mi ćemo izdvojiti pet najčešćih. Ovo su njihove karakteristike.

Image by Martin Fuhrmann from Pixabay

1. Opterećeni su idealnošću – Svet jedne narcisoidne osobe je savršen i nije realan. Problem je i što smatraju da sve rade bolje od drugih. Narcisi ne prihvataju običan skroman život i uvek žele više, a tako je i sa emocijama.

2. Narcisa ne zanima šta oseća njegov partner – Oni vas vrlo lako odbace kada dobiju sve što im treba od vas i emotivno vas isprazne. Konstantno im je potrebno divljenje i poštovanje, a ne zanima ih šta vi mislite i kako se osećate povodom toga.

3. Uvlače partnera u začarani krug – Te osobe karakteriše manjak empatije i manipulativna priroda. Često se dešava da osobe koje raskinu sa narcisom, sebe krive za raskid, a moguće je i da narcisi odugovlače prekid nekog odnosa i time uvlače partnera u začarani krug u kom se iznova i iznova razočara.

4. Okolina ih razotkriva – Uglavnom će porodica i prijatelji primetiti ukoliko patite u odnosu, a da još niste ni svesni. Uglavnom ne treba da slušate druge ljude kada je u pitanju vaša veza, ali nekad i oni mogu biti u pravu. Veza sa narcisom će se završiti upravo zbog toga što će ga prijatelji i porodica prepoznati kao takvog, te narcis neće ostati dugo u vezi.

5. Uvek hoće više – Za narcisa ništa nije dovoljno dobro. Uvek će hteti više bez obzira na to što imaju. Oni su uglavnom nezadovoljni jer uvek misle da su mogli postupiti bolje pa je njihova frustracija sve veća i veća.

Izvor: karolina.rs

Credit featured image: Freepik.com

Napišite vaš komentar