Nazvana je prirodni “Dar od Boga”: Zlatni čaj koji reguliše šećer u krvi, spriječava nastanak raka, potiče rast kose…

700
Foto: Flickr.com. By Bfishadow licencesed under CC BY 2.0

“Zlatni” čaj… Liječi probleme s alergijama, probleme disajnog trakta, anemiju, infekcije, spriječava nastanak raka. Zato je što više konzumirajte, a možete praviti čaj od nje. Žara (kopriva) je mnogo zdrava biljka i koristi se u liječenju mnogih bolesti.

Evo nekih njenih upotreba:

Foto: pixabay.com

Njega kose:

Žara je odlična za kosu, oslobađa je peruti, smanjuje njeno opadanje, potiče rast i oporavlja je. Zato s vremena na vrijeme kosu operite žarom.

Reguliše šećer u krvi:

Čaj od žare može pomoći da snizite šećer u krvi. U te svrhe popijte 2-3 šolje ovog čaja dnevno. Naravno, uz sve to se hranite zdravo.

Foto: pixabay.com

Žara će pomoći i kod anemija. Eliminiše bubrežni kamenac i liječi od infekcija mokraćnog trakta. Rješava probleme sa cirkulacijom. Dobro je rješenje za probleme sa prostatom, čak 120 mg ove biljke dnevno, može smanjiti uvećanje prostate.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Bfishadow licencesed under CC BY 2.0

Izvor: megagiga.info

SHARE

LEAVE A REPLY