Navika zdravih ljudi: Popijte ovo prije odlaska u krevet – Ispraznit ćete debelo crijevo i sve što ste pojeli tokom dana!

366
Foto: Flickr.com. By Rebecca Wilson licencesed under CC BY 2.0

Ovaj napitak koji ćemo vam ovdje navesti je veoma koristan i pomoći će vam da oporavite i detoksificirate svoj organizam. Poboljšat će vaš metabolizam i liječiti probleme sa debelim crijevom. Osim toga, pomoći će vam i u gubitku kilograma.

Glavni sastojak ovog napitka je peršun koji nosi mnoga ljekovita svojstva kao što su:

Djeluje kao prirodni diuretik tj. izbacuje višak vode iz organizma; Nosi mnoga antiupalna svojstva; Djeluje kao antioksidans; Sprječava nastanak i širenje kancerogenih ćelija; Pomaže u rješavanju od stresa i anksioznosti; Oslobađa od lošeg zadaha, u te svrhe možete žvakati listove ove biljke; Čisti krv; Sprječava infekcije mokraćne bešike i bubrega.

Foto: pixabay.com

Potrebni sastojci: 1 limun, Šaka peršuna, Kašika cimeta, 1 kašičica jabukovog sirćeta, 500 ml vode.

Priprema:

Stavite sve sastojke u blender dok ne dobijete sok koji ćete piti prije spavanja. Naravno, za pozitivne rezultate trebate se zdravo hraniti i kretati se.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Rebecca Wilson licencesed under CC BY 2.0

Izvor: megagiga.info

SHARE

LEAVE A REPLY