Naučite kako da ga napravite: Sirup od koprive idealan lijek za čišćenje krvi, liječi reumu i artritis

813
Foto: Flickr.com. By benketaro licencesed under CC BY 2.0

Sirup od koprive od davnina se koristi za čišćenje krvi, ali je i ukusan i osvježavajući napitak ako znate kako da ga pripremite. Ovaj sok je dobar i protiv reume i artritisa, a kako koprive imaju mnogo željeza koriste ga i u borbi protiv anemije.

Čak ga piju oni koji imaju astmu i probleme sa kožom. Takođe, vjeruje se da sprječava respiratorne i urinarne probleme, ali i gubitak kose. U nastavku pogledajte kako ga možete pripremiti:

Potrebno vam je:

1 kg listova mlade koprive, 2,5 litre vode i šećer (500 gr na svakih 500 ml tečnosti).

Foto: pixabay.com

Priprema:

Operite i ocijedite listove koprive, pa ih potopite u vodu i krčkajte na srednjoj temperaturi oko sat vremena, dodajući vodu koja ukuha. Procijedite, pa dodajte šećer i miješajte dok se ne istopi u potpunosti. Dobijeni sirup sipate u staklene flaše i dobro zatvorite. (Listovima koprive možete dodati i listove ribizle u odnosu 1:1).

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. by benketaro is licensed under CC BY 2.0

Izvor: bh-index.info

SHARE

LEAVE A REPLY