Narodni ljekoviti sirup: Popravite krvnu sliku uz jednu kašiku dnevno!

192
Foto: "Flickr.com" by kanshiketsu is licensed under CC BY-SA 2.0

Obično u doba proljeća ljudi se osjećaju tromo , umorno malaksalo i to se pripisuje godišnjem dobu a trebalo bi provjeriti krvnu sliku. Prije odlaska na zvaničnu provjeru krvne slike pokušajte sa ovim prirodnim sirupom na sasvim prirodan način popraviti krvnu sliku.

Za pripremu sirupa potrebno vam je:

jedan kilogram cvekle, jedna tegla meda, pola kilograma mrkve, sok od jednog limuna, tri pomorandže, dvije kisele jabuke.

Foto: pixabay.com

Uputstvo za pripremu

Cveklu, mrkvu i jabuke treba oguliti isitniti i staviti u sokovnik kako bi iz njih iscijedili samo sok, pošto nam sok i treba. Limun i pomorandže razrežite i iz njih iscijedite sok. Sve sokove treba sastaviti pa dodati teglu meda ( najbolja je varijanta livadski ) i sve treba dobro izmiješati.

Količina pomorandži može se povećavati pošto se dodaju samo radi ukusa. Kada ste sve dobro izmješali prebacite u staklenu bocu ili teglu a dobije se oko litar i po do dva litra tekućine. Količina koja se dobije dovoljna je za petnaest do dvadeset dana korištenja. Sirup se pije svako jutro na prazan želudac dok se ne popije sva količina.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: “Flickr.com” by kanshiketsu is licensed under CC BY-SA 2.0

Izvor: infosavjetnik.com

SHARE

LEAVE A REPLY