Narodni lijek za plućne bolesti, kojim su liječile naše bake. Zaboravićete na kašalj!

481
Foto: freeimages.com

Mnogo ljudi pati od respiratornih bolesti. Najčešća oboljenja su astma, bronhitis i razne vrste kašlja. Ove bolesti mogu biti uzrokovane infekcijama, alergijama ili pušenjem. Naše bake su takođe poznavale lek koji se može rešiti ovih tegoba i danas vam nudimo recept za njegovu pripremu.

LEKOVI ZA BOLESTI PLUĆA

1/2 kg crveno / ljubičastog luka, 1/2 kg šećera, 2 limuna, 1,5 l vode, 7 kašika prirodnog domaćeg meda.

Foto: pixabay.com

PRIPREMA

Zagrejte šećer u metalnoj posudi na umerenoj temperaturi i ne zaboravite da mešate.
Isecite luk na sitne komade i dodajte ga šećeru. Malo propržite i dodajte vode.
Kuvajte ovu mešavinu dok trećina vode ne ispari.

Ostaviti smesu da se ohladi. Zatim dodajte med i sok isceđen od limuna. Promešajte. Ostavite smesu preko noći. Zatim procedite tečnost kroz sito i sipajte je u staklenu bocu.

UPOTREBA

1 kašičica ovog leka se mora uzimati pre svakog obroka. Pijte ga do potpunog oporavka. Ako su vam poznate bolesti pluća, isprobajte ovaj lek. Ni na koji način vam neće naštetiti, jer sadrži samo prirodne sastojke. Koristite sami ovaj recept i recite svojim prijateljima, piše Dnevni.rs

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: dnevni.rs

SHARE

LEAVE A REPLY