Najmoćniji domaći lek: U šolju toplog mleka dodajte ovo i suvi kašalj će nestati za kratko vrijeme!

763
Foto: Flickr.com. By Marco Verch licencesed under CC BY 2.0

Ovaj narodni lek mogu da koriste i deca. Kašalj je grčevita kontrakcija mišića, koja se može izlečiti narodnim lekom. Ukoliko u mleko dodate i žalfiju ovaj problem će nestati u vrlo kratkom roku.

Visok procenat eteričnih ulja koja sadrže antibakterijska i antiiflamatorna dejstva, kao i velika količina fosforne kiseline, vitamina C, B1, P i tianina čine žalfiju vrlo moćnim borcem protiv kašlja. U kombinaciji sa mlekom daje odlične rezultate, ali samo ukoliko se ovako pripremi:

Foto: pixabay.com

Neophodno je u šerpu nasuti 250 ml mleka, dodati 1 supenu kašiku žalfije i kuvati na laganoj vatri do ključanja. Kad mleko proključa, sklonite ga sa šporeta. U napitak dodajte i 1 kašičicu maslaca, poklopite i ostavite da odstoji 15 minuta.

Napitak procedite i dodajte i kašičicu meda i prstohvat kurkume i sve dobro promešajte. Pijte ovu mešavinu sat vremena pre nego što odete na spavanje.

Napomena:

Ovaj lek se ne preporučuje dojiljama i osobama koje su sklone bolestima bubrega i hipotenziji.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Marco Verch licencesed under CC BY 2.0

Izvor: Stil.kurir.rs/uspesnazena.com

SHARE

LEAVE A REPLY