Najbolji domaći lijek za iskašljavanje – samo 2 sastojka!

476
Foto: wikimedia. By Kolforn licencesed under CC BY-SA 4.0

Kombinacija meda i crvenog luka od davnina je poznata kao izuzetno učinkovit prirodni lijek protiv kašlja, prenosi uspesnazena.com. Prednost ovih prirodnih ljekovitih sastojaka je što ih možete nabaviti u svako doba godine, a vrlo vjerojatno je da ćete ih uvijek imati pri ruci.

Također, kada pripremate preparate od ovih sastojaka, znate što ste koristili za razliku od kupovnih sirupa ili drugih proizvoda koji nerijetko sadrže konzervanse, umjetne boje i mirise.

Sastojci:

1 glavica crvenog luka, 2-3 žlice prirodnog meda.

Foto: pixabay.com

Priprema:

Odaberite finu i zdravu glavicu crvenog luka, srednje veličine. Luk ogulite i narežite. Stavite u dublju zdjelu i prelijte medom. Zdjelu prekrijte tacnicom ili folijom za kućanstvo i ostavite na sobnoj temperaturi da prenoći.

Sutradan ujutro, smjesu procijedite kroz gustu gazu ili cjediljku. To je doza za jedan dan. Uzimajte po jednu žlicu sirupa svaka dva sata, možete i češće. Sigurno ćete već nakon kratkog vremena osjetiti da lakše dišete i ubrzo ćete početi iskašljavati.

Foto: pixabay.com

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: wikimedia. By Kolforn licencesed under CC BY-SA 4.0

Izvor: uspesnazena.com

SHARE

LEAVE A REPLY