Mudra baka objašnjava: “Požurite da se udate pa pola života mislite na drugog”

2050
Image by RINO ABRAHAM from Pixabay

Strast prolazi a vi ste već zavoljeli drugog. Veronika se udala kao veoma mlada, u 21. godini.

Roditelji su forsirali da bi trebalo što pre da počne sa porodičnim životom, iako još nije ni upisala fakultet. Udala se za Vladu, on joj je bio prvi dečko. Počeli su da se zabavljaju još u srednjoj školi i to je nekako bio logičan splet okolnosti.

Volela ga je, kao i on nju. Prvi put su spavali posle godinu dana veze. Drugarice su joj se divile kako je “izdržala” toliko dugo. Međutim, Veronika ih je ubeđivala da je to za ceo život i da ne mora da žuri. Preselili su se u Beograd i ona je krenula na fakultet.

Image by Valter Cirillo from Pixabay

Beogradski mangupi navrzli su se kao pčele na cvet. Veronika je bila jedra, lepa i – naivna. Međutim, Vlada je bio dosta fleksibilan oko njenih predavanja i obaveza na fakultetu. Verovao joj je. I ona je odolevala pritiscima i udvaranjima. Zaposlila se u jednoj firmi i krenula da izlazi sa kolegama.

Jedno piće posle posla, drugo, treće… Ostajala je tako nekoliko puta nedeljno posle posla. Vlada se malo zabrinuo, ali nije pravio problem. A, onda je naišao on. Markantan, krupan, crn. Sve žene su ga odmeravale i uzdisale kad god bi prošao pored njih. Veroniki se odmah dopao.

Ali nije imala hrabrosti ni u oči da ga pogleda, valjda, plašeći se šta bi od toga moglo da nastane. Njemu se Veronika odmah dopala. Obletao je oko nje, flertujući čim bi mu se ukazala prilika. Osećala se privlačnost. Jedno veče su ostali sami njih dvoje. Popili su koju i prvi poljubac je pao.

Foto: pixabay.com

Zatim drugi, treći… Ostali su ljubeći se do ujutru. Ništa više se nije desilo, ali ona je znala, iako nije želela da prizna. Uhvaćena je. Nastavili su da se viđaju. Vlada je slutio, ali ništa nije mogao da dokaže. Izveštila se u laganju. Veronika je zatim priznala prijateljici.

“Kako je moguće da mi se ovo dešava?! Volim Vladu, a njega obožavam, zaljubljenja sam u njega! Nikad ne bih ostavila Vladu, ali ne želim ni sa Njim da prekinem.

Šta da radim”, pitala je svoju dugogodišnju prijateljicu koja nije znala šta da joj odgovori. I dalje je u braku sa Vladom, a viđa se sa kolegom. “Koliko li će ovo da traje”, stalno se pita. “Nadam se što duže”, konačno je priznala….

Izvor: telegraf.rs

Napišite vaš komentar