Muče vas lijena crijeva? Tvrda vam je stolica. Ovaj recept je prirodni laksativ!

580
Foto: Flickr.com. By denisbin licencesed under CC BY-ND 2.0

Loša i neredovita prehrana, kao i stres, veliki su problem suvremenog društva i sve češće su uzrok problema s crijevima.

Ukoliko i vas muče lijena crijeva, ovaj recept će vam riješiti probleme:

Sastojci:  100 gr suhih šljiva bez koštica, 100 gr suhih smokava, 100 gr livadskog meda, 10 gr usitnjenog lista biljke sene (lat. Senna Cassia, Senna Angustifolia).

Foto: pixabay.com

Suho voće sameljite i izmješajte s medom i senom. Mješavinu držite u hladnjaku i svake večeri pojedite po žličicu. Svi ovi sastojci su odlični za “otvaranje”, a posebno je biljka sena dokazano učinkovita u sprječavanju i liječenju zatvora.

Sena (lat. Senna Cassia, Senna Angustifolia) je biljka rasprostranjena u tropskim područjima istočne Afrike, Arabije i Indije, gdje raste u obliku grma koji doseže visinu do 300 centimetara.

Foto: pixabay.com

Grm sene cvjeta žutim cvjetovima, listovi su uski i postavljeni u parovima, a plod sene je plosnata papirasta mahuna. List i mahuna sene su ljekoviti jer sadrže prirodne laksativne tvari, antrakinone, koji djeluju vrlo moćno kod kronične opstipacije (zatvora).

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By denisbin licencesed under CC BY-ND 2.0

Izvor: atma.hr

SHARE

LEAVE A REPLY