Mješavina protiv virusa, prehlade, stresa: Kašika dnevno čuva zdravlje i tokom cijele godine

307
Foto: Flickr.com. By Maja Dumat licencesed under CC BY 2.0

U periodu kada smo na udaru sezonskog gripa i koronavirusa, najvažnije je ojačati imunitet, jer je on najjači stub odbrane. Konzumiranje ovog narodnog napitka će pomoći da naše tijelo bude snažnije, zdravo i otpornije na oboljenja i stres.

Kombincija ovih namirnica je odlična za liječenje kašlja, temperature, virusa, gripa i grlobolje. Potrebno je uzimati po jednu kašiku ovog lijeka dnevno.

Foto: pixabay.com

Za pripremu vam je potrebno:

1 kašika kurkume u prahu, 1 kašika izrendanog đumbira, 1/4 kašičlce crnog bibera, 1 kašičica izrendanog bijelog luka, prstohvat kajenskog bibera, 1/2 šolje meda, 1 kašika isjeckanih oraha

Sve suhe sastojke stavite i u teglu, promiješajte, pa dodajte med. Izmiješajte dobro tako da se napravi homogena smjesa i čuvajte lijek u frižideru.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Maja Dumat licencesed under CC BY 2.0

Izvor: dnevnenovosti24h.com

SHARE

LEAVE A REPLY