Med i cimet su najmoćnija kombinacija: U rekordnom roku snižava pritisak i holesterol, a evo kako se pravilno koristi.

239
Foto: Flickr.com. By Cara Faus licencesed under CC BY 2.0

Kako ljekari i ostali medicinski stručnjaci tvrde, redovna upotreba meda pomiješanog sa cimetom prirodni je lijek koji vam može pomoći u borbi sa mnogim bolestima.  Med se koristi kao narodni lijek protiv mnogih bolesti već više od 4.000 godina. Dajemo vam nekoliko primjera kako treba koristiti cimet i med kod određenih bolesti.

Recepti:

Za smanjivanje holesterola i pritiska:

Napravite čaj i u njega dodajte dvije kašičice meda i tri kašičice cimeta. Ovako napravljen čaj koristite redovno kako bi smanjili nivo holesterola u krvi za 10%.

Foto: pixabay.com

Kao lijek za kardiovaskularne bolesti:

Ujutru umjesto džema ili marmelade na hljeb namažite med sa cimetom. Redovno konzumiranje ovakvog doručka pomoći će vam da sprečite srčani udar i smanjite nivo holesterola u krvi.

Jačanje imunog sistema:

Preporučuje se redovno konzumiranje ovih namirnica, zato što vam pomažu da ojačate imuni sistem i štite vaše tijelo od bakterija i virusa.

Foto: pixabay.com

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Cara Faus licencesed under CC BY 2.0

Izvor: LijekizPrirode.com

SHARE

LEAVE A REPLY