Maslinovo ulje i limunov sok: Dokazano najbolji prijeki lijek za jetru (Recept)

1082
Foto: freepik.com

Jetra u našem organizmu ima ulogu fabrike krvi! Ona učestvuje u procesu obnavljanja krvi. Takođe, pomaže jačanju i stimulaciji varenja u organizmu. Obavlja još jednu važnu funkciju: ona čisti krv i eliminiše sve toksine i nečistoće iz nje. Otuda je jasno da je čista jetra – zdravlje, vitalnost, energija, lijep izgled i dobro raspoloženje.

Najbolje sredstvo za prevenciju zdravlja jetre je njeno svakodnevno čišćenje – svako jutro na prazan stomak popijte kašiku maslinovog ulja pomješanog sa kašikom limunovog soka. Nakon toga, možete uživati u doručku.

Ovaj „koktel“ možete pripremati cijeli život, jer su oba sastojka obične životne namirnice. Poslije mjesec dana osjetiti ćete promjene. Vaš izgled će se poboljšati, nestati će tamni krugovi ispod očiju, ten će postati svjež, a izgled podmlađen.

Foto: pixabay.com

Crijeva će raditi kao sat, zaboravićete na zatvor i probleme sa varenjem. Osjećati ćete se zdravo sa mnogo pozitivne energije. Maslinovo ulje kao nijedan drugi proizvod pomaže otvaranju kanala jetre i žučne kese. Žuč je aktivan učesnik u procesu varenja koji ubrzava rad vaših crijeva.

Isti efekat na varenje imaju limun i brusnica. Čuvajte ga na sobnoj temperaturi. Možete i u frižideru, ali na niskim temperaturama ono postaje mutno. Međutim, to nema nikakav uticaj na njegove osobine.

Korisne osobine limuna su dobro poznate svima. Prvo, limun je izvanredan izvor vitamina C. Drugo, on efikasno čisti krvne sudove od naslaga holesterola. I kao što je gore navedeno – doprinosi čišćenju jetre.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Food photo created by Racool_studio – www.freepik.com

Izvor: dnevne

SHARE

LEAVE A REPLY