Marina – Žena sa divnom dušom čije ime nosi simboliku ljubavi i sreće

289
Foto: pixabay.com

MARINA – Žena sa DIVNOM DUŠOM čije ime nosi simboliku LJUBAVI i SREĆE. U ovom članku ćemo pisati o ovom prelijepom ženskom imenu, i njegovom značenju. A malo ćemo okrznuti i to kako je nastalo ovo ime u davnim vremenima. Smatra se da je ovo jedno od najljepših imena ikada, i da sa sobom nosi pozitivu i ljubav, baš kao što i njeno ime znači. MARINA – Žena sa posebnim srcem i dušom, koja umije da voli i zaslužuje da bude voljena.

PORIJEKLO IMENA MARINA

Neki etimolozi i naučnici iz drugih oblasti, smatraju da je ime Marina samo varijacija imena Marija. Međutim, neki su opovrgnuli ovu teoriju jer se prvi put pominje u 13. vjeku kao originalno ime u Grčkoj i Italiji. Najpopularnija pjesma koja pominje ovo ime je nastala 1959.godine u izvođenju Roka Granata, a zove se ‘Marina, Marina, Marina’. Prema grčkoj mitologiji ime Marina se smatra zaštitnicom moreplovaca. Povezana je sa boginjom Afroditom, ali po tome što je boginja rođena u moru.

Foto: pixabay.com

ZNAČENJE

Ovo ime se prevodi kao ‘žena rođena na moru’ ili ‘žena mora’. Marina je popularno ime koje se daje djevojčicama u Italiji i Grčkoj, ali je takođe popularno i u Njemačkoj, na Balkanu i u drugim evropskim zemljama. Smatra se da žene koje nose ovo ime da su poput morske pjene lake i nježne. Baš zato što njihovo ime ima morsko značenje i simboliku. Mnoga djeca koja su rađana na brodovima, davano im je ime Marina, da bi bile sačuvane od morske oluje.

MARINA KAO OSOBA

Žene koje nose ovo ime imaju divnu dušu. Jako su brižne i divne žene, a u ljubavi umiju da budu stvarno predivne. Kada nekoga jednom zavole, za njih je ta osoba nešto posebno. Brzo se vežu i vole da budu u ozbiljnim odnosima. Ove žene ne vole da glume niti vole kada neko drugi glumi pred njima. Sa njima se može samo iskreno i bez ikakvih maski. Jer su i one iskrene, otvorene i osobe koje nikada ne lažu niti glume nešto što nisu. Ne podnose te osobine nikako.

Kao majke su predivne i brižne. Za svoju djecu su spremne da urade bilo šta, samo da bi bili sretni i zadovoljni. Ponekad umiju da budu stroge, ali samo za njihovo dobro. Međutim, nikada nisu dugo ljute jer je njihovo srce meko i brzo se rastopi od ljubavi. U braku su im jako važni porodica i ugled. Vodiće svoju porodicu pravim putem po svaku cijenu. Čak su spremne se odreći i svoje sreće, samo da bi članovi njene porodice bili sretni i zdravi.

U LJUBAVI

Marine su žene koje su jako privlačne. Vrlo brzo umiju da osvoje bilo koga svojim zavodljivom stavom i izgledom koji baca na koljena. Iako nisu svjesne koliko su zaista lijepe i posebne, one ipak imaju dosta samopouzdanja. Svjesne su šta sve mogu i uvijek će biti spremne za akciju. U ljubavi im treba neko ko će ih mnogo voljeti i paziti kao na pravu damu, jer to i jesu. A kada se ljubav rodi to je onda ljubav do kraja života. One vole ozbiljne veze a ne igre i avanture na noć.

Izvor: ljubavna-adresa.com

SHARE

LEAVE A REPLY