Limun kuhan u vodi: Ubrzava metabolizam i poboljšava probavu. Ukoliko se koristi na ovaj način. (Recept)

752
Foto: pixabay.com

Limun kuhan u vodi. Limun je globalno poznata ljekovita biljka i svi znamo da ga je dobro konzumirati. Ima ljudi koji ujutro umjesto kafe piju toplu vodu sa limunom što je dobro. Ipak da bismo iskoristili sva ljekovita svojstva koja limun ima najbolje je da ga pripremimo na slijedeći način.

Nekoliko limunova zajedno sa korom stavite u jednu posudu. Prije toga ih dobro operite i popolovite. Prelijte ih vodom i stavite na šporet da voda proključa. Pustite nek vri jedno pet minuta pa onda skinite da se ohladi.

Foto: pixabay.com

Ne vadite iz vode dok se voda ne ohladi kako bi se iz njih oslobodilo što više ljekovitih sastojaka. Kada se voda ohladila, izvadite limunove pa vodu zasladite medom. Med dodajete po vašem ukusu. Napitak koji niste popili ostavite u staklenoj posudi pa sutradan, ujutro, popijte na prazan želudac.

Na ovaj način ćete najbolje iskoristiti ljekovite sastojke limuna, a imat ćete vrlo ukusan i osvježavajuči napitak.

Šta liječi limun kuhan u vodi?

Limun jača imunitet; liječi prehladu; ubrzava metabolizam i poboljšava probavu; utiče na koču, čisti je i čini da izgleda ljepše; topi masne naslage osvježava dah; uravnotežuje ph vrijednost organizma; uklanja akne.

Sada vam je sigurno već jasno zašto je bolje ujutro na prazan želudac piti napitak o kojem smo pisali u ovom trekstu nego popiti kafu. Razliku ćete primijetiti več poslije nekoliko dana.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: Kucni-ljekar.com

SHARE

LEAVE A REPLY