Lenja creva, salo oko struka: Recept za napitak koji momentalno izbacuje nečistoće iz tela!

794
Foto: Flickr.com. By dalvenjah licencesed under CC BY-SA 2.0

Nutricionisti tvrde da za višak kilograma na stomaku postoji rešenje i to veoma jednostavno. Za višak kilograma, pogotovo za one oko stomaka često krivimo lenja creva, koja sprečavaju sagorevanje masti i eliminaciju nečistoća iz organizma.

Nutricionisti tvrde da postoji rešenje i to veoma jednostavno. Odgovor leži u zdravom koktelu sa suvim šljivama, koji bi trebalo da konzumirate kao doručak. Pokušajte da ovaj napitak pijete noću i ujutro na prazan stomak.

Foto: pixabay.com

Sastojci:

6 suvih šljiva, 2 kašike ovsenih pahuljica, 1 kašika semenki lana, 1 kašičica kakao, 300 ml kefira/jogurta.

Priprema:

Prelijte suve šljive sa 100 ml vode. Kada proključa voda, ostavite ih da odstoje 10 minuta. Za to vreme sipajte ovsene pahuljice, mleveni lan i kakao. Dodaj 300 ml jogurta ili kefira.

Foto: pixabay.com

Šljive sitno iseckajte i dodajte u mešavinu, a zatim ostavite koktel u frižider da odstoji preko noći. Konzumirajte ga ujutro na prazan stomak. Opciono možete dodati cimet. Ovaj napitak ubrzava metabolizam, a takođe ima povoljan uticaj na kožu, kosu i nokte.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By dalvenjah licencesed under CC BY-SA 2.0

Izvor: stil.kurir.rs

SHARE

LEAVE A REPLY