Leče bolove u vratu i leđima: Četiri namirnice imaju snažnu protivupalnu moć

226
Foto: Flickr.com. By goblinbox_(queen_of_ad_hoc_bento) licencesed under CC BY 2.0

Nepravilno držanje, rad za računarom ili neudoban krevet mogu da izazovu neprijatne bolove u leđima i vratu koji često znaju da budu toliko uporni da remete kvalitet života. Nepravilan položaj tela izaziva peckanje u mišićima i utiče na ostale mišiće u vratu i kičmi, kao i na nerve.

Stručnjaci su nakon velikog broja istraživanja ustanovili da određene namirnice imaju neverovatna lekovita svojstva.

U nekim slučajevima ni lekovi, ni vežbe ne donose poboljšanje stanja. Srećom, lekari su otkrili namirnice koje imaju tu moć da izleče ili bar ublaže bolove u ovom delu tela. Dr Moris dao je dragocen saveta svima koji pate od ove vrste bolova. Lek se krije u vašoj kuhinji.

Ove namirnice su najmoćnije rešenje:

Foto: pixabay.com

Ananas

Ovo voće sadrži bromelain, važan enzim koji ima antizapaljensko dejstvo, a njegova lekovita svojstva se odmah manifestuju. Ovaj enzim se u najvećoj meri nalazi u samom jezgru ananasa, zato vodite računa da ne odbacite taj deo prilikom čišćenja.

Sladak krompir

Sadržaj beta karotena u slatkom kropiru uništava molekule slobodnih radikala, odličan je antioksidans, pa povoljno utiče na smanjenje upalnih procesa i bolova u mišićima.

Đumbir

Odličan je kako u svežem, tako i u mlevenom obliku. Pomaže u ublažavanju bolova, ali i ubrzava proces detoksikacije, rešava upale i jača imunitet. Predlog za pripremu: Napravite topao napitak od đumbira, tako što ćete nekoliko kriški držati potopljeno u vodi pet minuta. Možete dodati kašičicu meda ako želite.

Kurkuma

Deluje na uklanjanje bolova tako što smanjuje nivo inflamatornih hemikalija u organizmu.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By goblinbox_(queen_of_ad_hoc_bento)
licencesed under CC BY 2.0

Izvor: Stil.kurir.rs

SHARE

LEAVE A REPLY