“Ne treba mi žena koja će se dotjerivati dok je ne oženim” – Muškarac o standardima ljepote

163
Foto: pxfuel.com

Žene ne bi trebale zaboraviti da ne žele svi muškarci lutku sa izloga. Pravi muškarci ne traže ženu tako što će držati kasting za njen izgled, već tako što će ih slušati i zaljubiti se u njihovu ličnost.

“Biti pametan muškarac u moderno doba i mudro odabrati ženu za cijeli život je zaista teška stvar” – započinje priču muškarac koji je izjavio da je danas teško znati sa kim zapravo stupaš u brak. “Meni ne treba žena koja će se dotjerivati samo dok me ne upeca.

Zapravo, ne samo meni, vjerujem da će se većina muškaraca složiti sa mnom, ako ne i svi. U današnje doba kada hoćeš započeti vezu sa ženom, početak obično bude sjajan a kasnije se počnu nizati razna zapanjujuća otkrovenja. Nažalost, mnoge žene sve više prikrivaju svoju prirodnu ljepotu.

Foto: pixabay.com

Tehnika šminkanja je toliko napredovala da može promijeniti kompletan izgled lica. Konture, sjenčenja, hajlajtovanje – uz malo vještine uspiju napraviti čak i nos da izgleda manji nego što jeste. A da ne pričamo tek o njihovim profilima na društvenim mrežama.

Za svojih 35 godina jednu stvar sam naučio, a to je da nikada ne padaj na ženu na osnovu njenog profila na društvenim mrežama. Toliko je tih filtera, aplikacija, dodataka i ko zna čega već sa čime uređuju svoje slike do neprepoznatljivosti. A onda kada ih sretneš uživo zapitaš se da li je to ista žena!?

Na prvih par sastanaka dođu sređene, skockane, sa visokim potpeticama, šminka savršeno odrađena, tamni karmin… Prosto čovjek da se oduševi. Ali kako vrijeme odmiče i kako se čovjek više sa njima sastaje počinje da spada sloj po sloj te “ljepote”.

Image by Adina Voicu from Pixabay

Naravno, ja ovdje ne pričam o svim ženama, pričam o onima koji se lažno predstavljaju i koji se plaše svog prirodnog izgleda. Nažalost takve žene ne shvataju da muškarci više vole vidjeti i koju bubuljicu na licu, ili boru, nego pola kile šminke i totalno izmjenjen lični opis.

Muškarcima treba žena koja će njegovati prirodnu ljepotu, koja se neće stiditi svog izgleda, bez obzira kako ona izgleda. Jer čak i kada je “ne tako privlačna žena” puna samopouzdanja i kada zrači njime, ljudi će je posmatrati sa oduševljenjem i smatrati da postoji nešto veoma vrijedno u njoj kad je već tako ponosna na sebe.

Zavedite muškarce svojom prirodnom ljepotom i svojim karakterom, tako ulazite u brak iz pravih razloga i tako će vam potrajati brakovi. Kada ih zavedete lažnim izgledom i lažnim sjajem tada samo stvarate plodno tlo za svađe i prepirke u zajedničkom životu.

Image by press and from Pixabay

Zašto dopuštate da padate pod uticaj današnjih “standarda ljepote”. Nema ništa loše u tome da žena ima bubuljice, bore ili crvenilo na licu… Nema ništa loše u kojem kilogramu viška… Zašto dopuštate da vam govore da tijelo ne bi trebalo izgledati onako kako je normalno i prirodno da izgleda.

Shvatite da prave muškarce neće zanimati nadobudni “moderni standardi ljepote”. Nije im bitna dužina trepavica ili notkiju… Nije im bitna preplanulost ili zaglađenost vaše kože… Nije bitno da li imate kukove kao Kim Kardašian. Onima kojima je to bitno – kasnije će shvaiti koliko su nezreli bili.

Jedino što je bitno to je ljepota duše, dobrota, nježnost, vedrost… Sve ostalo vam treba za modnu reviju, a ne za brak.

Izvor: novipocetak.com

Napišite vaš komentar