Kad žena sebe stavi na prvo mjesto, lijepe stvari počinju se događati – 8 lekcija jakih žena

2116
Image by Anil sharma from Pixabay

Nije prirodno stalno brinuti o drugima i njihovim životima. Ni jedna majka ne smije dopustiti da zanemari svoj život zbog djece. Dobra majka i supruga nije ona koja obitelj sačeka sa skuhanim ručkom, ispeglanim rubljem i sređenom kućom.

Dobra majka i supruga je ona koja je sretna! Michelle Obama je jednom rekla da sebe uvijek stavlja na prvo mjesto i da joj je briga o njenim potrebama najvažnija stvar.

Na pitanje smatra li to sebičnim rekla je: “To je praktično, a ne sebično. Previše vremena provodimo ignorirajući vlastite potrebe zbog brige o drugima i rješavanju tuđih problema. Moj savjet svima je: “Ulažite u sebe jednako koliko i u druge”.

Image by luctheo from Pixabay

U suvremenom društvu još uvijek postoji mit da je svrha žene da služi drugima, mužu, djeci, da je na njoj da sve bude u najboljem redu.

Postavljanje sebe na prvo mjesto ne znači zanemarivanje drugih u potpunosti, već naučiti da ukoliko želimo imati sretan život, moramo prije svega voditi računa o sebi. To je filozofija kojom se svaka žena mora voditi. Kad žena brine o sebi i svojim potrebama, postaje sretnija, a onda lijepe stvari se počinju događati.

Kada se kaže ulaganje u sebe, mnogi pomisle na fizički izgled. Međutim, to je mnogo širi pojam. Ulaganje u smislu duhovnog nadograđivanja, učenja novih stvari i ugađanja sebi. Ispunjavanja nekih želja i stvari koje istinski izazivaju radost.

Image by Martin Fuhrmann from Pixabay

Nije prirodno stalno brinuti o drugima i njihovim životima. Ni jedna majka ne smije dopustiti da zanemari svoj život zbog djece i postane njihov rob.

Dobra majka i supruga nije ona koja obitelj sačeka sa skuhanim ručkom, ispeglanim rubljem i sređenom kućom. Dobra majka i supruga je ona koja je sretna. Evo kako ovakav stav mijenja život iz korijena:

1. Šaljete poruku ljudima kako da se ophode prema vama – Ukoliko poštujete sami sebe i drugi će. Ukoliko držite do sebe i svojih stavova, okruženje će se prema vama ophoditi s velikim uvažavanjem. 2. Postajete emotivno stabilniji, jer ništa ne očekujete od drugih.

Image by Krzysiek from Pixabay

3. Zdravlje postaje bolje. 4. Imate više vremena za sebe, a to donosi mir i radost – Konačno imate priliku da otkrijete sebe u potpunosti. Naučit ćete koje stvari vam odgovaraju, a koje ne

5. Privlačit ćete prave ljude, stvari i situacije u svoj život – Sretni ljudi postaju kreatori svog života, oni privlače prave ljude u svoj život. Oni su ispunjeniji, spremniji za druženje i uspješniji u svakoj životnoj sferi.

6. Kada postanete ljubazniji prema sebi, tako ćete se ophoditi i prema drugima. 7. Znate da vam tuđe odobrenje nije potrebno – Osobe koje su svjesne sebe i svojih kvaliteta ne ovise o tuđem mišljenju. A jake osobe su samo one koje ulažu u sebe.

8. Rasterećeniji ste – Kad naučite da nije vaša obveza da rješavate sve tuđe probleme, moći ćete udahnuti život punim plućima, mnogo rasterećeniji i sretniji.

Izvor: stil.kurir.rs

Napišite vaš komentar