Jednostavan ali efikasan domaći napitak za jačanje imuniteta: Potrebna su vam samo 3 sastojka (Recept)

196
Foto: freepik.com

U godini korone, i sa dolaskom sezone gripa, imunitet je važniji nego ikad. Ponekad zaboravimo da u kući već imamo sve što nam je potrebno da bismo napravili efikasan napitak za jačanje imuniteta. Radi se o kombinaciji meda, propolisa i limuna i preporučuje se da ovaj napitak pijete ujutru.

Priprema:

Foto: pixabay.com

U čašu tople vode dodajte 15 kapi propolisa, jedan limun i kašiku meda. Dobro pomešajte i napitak je spreman. Sva tri sastojka su veoma moćna. Limun zbog velike količine vitamina C. Propolis deluje protiv virusa, bakterija i gljivica.

Dokazano je da propolis ima antibakterijska, antivirusnna i antioksiditativna svojstva. Jača imunitet, ali i podstiče regeneraciju tkiva, pa je gotovo nezaobilazan u svakom domu.

Med je prepun esencijalnih nutrijenata i odlično deluje u podsticanju pravilnog rada imunog sistema. Od vitamina, najviše ima riboflavina, niacina i vitamina B6. Prisutne su i amino kiseline, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor i cink.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Alimento foto criado por azerbaijan_stockers – br.freepik.com

Izvor: Objektiv.rs/ stil.kurir.rs

SHARE

LEAVE A REPLY