Jedna kašika prije obroka će vam isprazniti crijeva za kratko vrijeme! Super zdrava smjesa, idealna za probavu (Recept)

1639
Foto: Flickr.com. By Neil Drumm licencesed under CC BY-SA 2.0

Kako kaže izreka, mi zaista jesmo ono što jedemo. Probavni sistem je složeni mehanizam sa hiljadama procesa koji se dešavaju istovremeno. Proces probave je vrlo komplikovan, zbog čega je neophodno da on prolazi neometano koliko je god to moguće.

Ukoliko nešto naškodi probavi, to može dovesti do nakupljanja toksina u tijelu i prouzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Kako bi se to sprečilo, stručnjaci preporučuju usvajanje zdravog režima ishrane i praktikovanje detoksikacije cijelog tijela svakih šest mjeseci.

To se može postići sa sjajnom mešavinom koju ovde možete vidjeti kako se priprema:

Foto: pixabay.com

Sastojci: 150 g šljiva, 150 g hurmi, 5 kašika ključale vode.

Priprema:

Stavite vodu u lonac i zagrijte je do ključanja, a zatim stavite hurme i šljive i mješavinu kuvajte na tihoj vatri narednih 15 minuta. Nakon toga lonac sklonite sa vatre i pustite da se ohladi. Kada se ohladi uzmite kašiku mješavine ujutru prije doručka.

Razliku ćete osjetiti odmah, a redovna upotreba će iščistiti vaš probavni sistem za vrlo kratko vrijeme. Mješavina će rješiti bilo kakav problem sa probavom i pospješiti je zbog toga što sadrži veliku količinu vlakana. Isprobajte je i osjećaćete se bolje uskoro!

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Neil Drumm licencesed under CC BY-SA 2.0

Izvor: webtribune.rs

SHARE

LEAVE A REPLY