Izliječite bolne zglobove s korom od limuna: Potpuno prirodan a djelotvoran lijek

2753
Foto: Flickr.com.  by zeevveez is licensed under CC BY 2.0

Svi znamo da je limun jedna od najkorisnijih namirnica na planeti. On nas štiti od brojnih bolesti i s pravom se može nazvati superhranom. Pun je nutrijenata uključujući bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine C, A, B1 i B6, kalijum, kalcijum, magnezijum, fosfor i mangan. On povoljno deluje na jetru, creva, stomak, imuni sistem, ali i nervni i kardiovaskularni sistem.

Ako redovno jedete limun, možete se zaštititi od bolesti poput upale grla, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog pritiska, bakterijskih infekcija, kamenja u bubregu, kamenja u žuči, ali i od raka.

Foto: pixabay.com

Limun u svoju ishranu možete da uključite na brojne načine, ali da li ste znali da limun pomaže i kod bola u zglobovima?

Tako je, danas vam predstavljamo recept za otklanjanje bola u zglobovima pomoću kore limuna. Prvo je potrebno da oljuštite dva limuna i da koru stavite u teglu, a zatim da je prelijete sa 500 ml maslinovog ulja. Podrazumeva se da je limun neprskan hemikalijama.

Foto: pixabay.com

Zatvorite teglu i ostavite da odstoji dve nedelje. Nakon dve nedelje, možete preliti svoje isceljujuće ulje na čistu gazu i postaviti na bolni zglob, a zatim staviti plastičnu kesu preko toga. Uradite to uveče i ostavite preko noći. Ujutru bi trebalo da se osećate mnogo bolje.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com.  by zeevveez is licensed under CC BY 2.0

Izvor: Webtribune.rs

SHARE

LEAVE A REPLY