Izbacite sluz iz sinusa: 5 efikasnih domaćih rešenja! (Recept)

346
Foto: Flickr.com. By Marco Verch Professional Photographer licencesed under CC BY 2.0

Prvi jesenji dani neminovno donose virus i prelade. Bolovi u sinusima su podpodnošljivi, a sekret koji se spušta iz najnovijih onesposobljenih puteva, terasa nas na kašalj. Bolest, prelada ili zahvat, ne mora biti budući jedini sluzi u sinusima.

Različiti faktori mogu koristiti proizvodnju proizvoda:

Mlečni proizvodi; kafa; soja; začinjena hrana; Kapi za nos; Trudnoća; Sezonske alargije i td.

Foto: pixabay.com

Evo 5 jednostavnih načina da se prirodno uklonite sluz:

1. Jabukovo sirće

Jabukovo sirće je jedno od najmoćnijih, prirodnih antibakterijskih sredstava. Nekoliko čajnih kašika jabukovog sirćeta tokom dana, pomoći će vam da sprečite prekomernu proizvodnju slina i da uravnotežite pH ranvnotežu u telu.

2. Bosiljak

Inhaliranje na čaj od bosiljka je stari recept na koji smo zaboravili. Sve što treba da uradite je da skuvate jak čaj od bosiljka i da se parite na njega. Sline i sve neprijatne pojave koje prate prehlade i viruse, nestaju!

3. Čaj od đumbira

Đumbir je prirodno antibakterijsko sredstvo. Đumbir pomaže da se ublaži bol u grudima i grlu, omogućava sušenje sluzi u organizmu.

Recept: Narendajte koren đumbira, pa ga prelijte sa dve šolje ključale vode. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim procedite. Dodajte malo meda i pijte ovaj čaj.

4. Med i limun

Ovo je najbolji i najstariji recept protiv sluzi u sinusima. Limun je bogat vitaminom C, koji podstiče imunitet. Vitam C je i odlična mera protiv prehlade.

5. Kurkuma

Kurkuma je neverovatan začin. Kurkumin, biološki aktivan sastojak kurkume, pruža više od 150 potencijalno terapeutskih svojstava, uključujući anti-upalne, antimikrobne i antikancerogene elemente.

Napomena: Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Marco Verch Professional Photographer licencesed under CC BY 2.0

Izvor: Stil.kurir.rs

SHARE

LEAVE A REPLY