Iz ugla jedne žene: Obično muškarac koji nema šta ponuditi ženi kaže da ona previše traži

2163
Photo by Authentic Images from PikWizard

Veoma često možemo čuti od mnogih muškaraca kako govore da su današnje žene previše zahtjevne, da puno traže i da gledaju samo one muškarce od kojih će imati neku korist.

Nazivaju ih pogrdim imenima i pripisuju im svakakve epitete samo na osnovu onoga što su čuli o njima, a da se nisu ni potrudili da te žene bolje upoznaju. Uglavnom to govore oni muškarci koji nemaju šta ponuditi ženi i tu ne mislimo na finansijsku dobrobit.

Sve su to uglavnom nesigurni i slabi muškarci koji nisu napravili ništa od svog života i kojima je uvijek neko drugi kriv za sve.

Image by runeenstad from Pixabay

Svako od nas u određenim godionama raspolaže sa određenim resursima, novcem, zdravljem, ljepotom i mudrošću. Neko je u životu imao više sreće, neko manje.

Neko je imao bogate roditelje koji su mu ostavili veliko nasljedstvo, neko je svoje bogatstvo zaradio sam. Ali ima i onoh koji u svom životu nisu stekli ništa i koji ulaze vezu sa ženom u koju ne donose ništa osim svoje prosječne plate te očekuju da ga zbog toga žena poštuje.

Takvi muškarci obično izigravaju žrtvu i očekuju da se žena brine o njima kao o malom djetetu i ne bore se za sebe i svoj život. Mnogi muškarci kada osjete da su slabi odustaju i ljute se na život, na žene, na sebe jer im je lakše sjediti i kukati nego se suočiti sa životom, rizikovati i napraviti neki uspijeh.

Photo by Vazgenwaka from Freepik.com

I onda isti ti muškarci kukaju kako su žene previše zahtjevne, a upravo su oni ti koji nemaju šta da im ponude. Nisu u pitanju samo novac i skupi pokloni. Ženi je potrebna ljubav, pažnja i razumijevanje. Potrebna joj je sigurnost i stabilnos koju takvi muškarci često ne mogu da joj ponude.

Potreban joj je neko da je zaštiti i da joj bude podrška, a ne neko koga će ona nositi na grbači, koga će uzdržavati i paziti, a ko joj neće pružiti ništa zauzvrat.

Izvor: infpult.info

Credit featured image: Photo by Authentic Images from PikWizard

SHARE

LEAVE A REPLY