Idealan prirodni lijek: Jača imuni sistem, čisti krv, eliminiše loš holesterol (Recept+Primjena)

282
Foto: Flickr.com. By Jim Reynolds licencesed under CC BY 2.0

Ova prirodna i lekovita smesa u sebi krije sve blagodeti belog luka i crnog vina. Dobijena smesa može sprečiti mnoga oboljenja, da očisti krv, da ojača imuni sistem, da eliminiše loš holesterol, da poboljša kardiovaskularni sistem, da eliminiše višak soli iz tela, poveća izdržljivost, da energiju i da se uspešno izbori sa raznim infekcijama.

Sastojci:

12 čenova belog luka, 500 ml crnog vina visokog kvaliteta.

Foto: pixabay.com

Priprema:

Očistite čenove belog luka i stavite ih u staklenu teglu, pa prelijte sa pola litra vina. Poželjno je da beli luk ne bude kineski, koga je sve više na tržištu, već domaći, koji se može kupiti na pijaci.

Bolje je kupiti domaći jer kineski beli luk sadrži veće količine arsena, a ima i manje lekovito dejstvo. Zatvorite teglu i stavite je na tamno i hladno mesto da odstoji 2 sedmice, a svakog dana promućkajte teglu 2-3 puta.

Zatim procedite smesu u posudu koja nije providna i koja ima poklopac. Pijte po 2-3 kašičice dnevno u toku mesec dana. Možete napraviti ovaj eliksir najmanje 2 puta godišnje.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Jim Reynolds licencesed under CC BY 2.0

Izvor: bonapeti.rs

SHARE

LEAVE A REPLY