Gutljaj ovog prirodnog napitka uklanja nakupljenu sluz iz pluća i grla! Za kratko vrijeme primjetit cete učinak!

422
Foto: Flickr.com. By Achi Raz licencesed under CC BY 2.0

Svako od nas treba da uzima zdrave napitke, jer tako mogu da spirječe nastanak raznih oboljenja, ojačaju imuni sistem, ali i da organizam očiste od nakupljenih toksina. Potrebno je uzimati i domaće napitke koji će imati pozitivan učinak na rad probavnih organa, a ovi napitci će upravo to i da postignu.

Ako imate problema sa kašljem, nakupljenom sluzi u sinusima, disajnim putevima i plućima, kao i upalom grla, onda biste trebali da koristite ovaj napitak. Ovo može da izazove razvoj komplikacija, tako što će da dođe do razvoja prehlade, a onda i do nastanka komplikacija, razvoja infekcija i začepljenja disajnih puteva.

Čaj od đumbira može da vam pomogne kako biste se oslobodili upale i spriječili da dođe do razvoja ozbiljnijih zdravstvenih problema.

Foto: pixabay.com

Potrebni sastojci:

Malo soka od limuna, malo crnog bibera, dvije čaše vode, 6 komadića đumbirovog korijena.

Priprema:

Stavite prvo vodu da vam prokuha , a zatim trebate da stavite biber i đumbir i pustite da se kuha oko 20-tak minuta. Poslije toh perioda smjesu skinite sa vatre i poklopite, a onda i procijedite.

Foto: pixabay.com

Kada se napitak ohladio dodajte sok od limuna i možete početi sa njegovim konzumiranjem. U toku dana biste trebali da popijete po dvije šolje čaja, i to polako gutljaj po gutljaj.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Achi Raz licencesed under CC BY 2.0

Izvor: njamm.com

SHARE

LEAVE A REPLY