Eliksir za zaštitu od bolesti: Produžuje život, sprječava srčane bolesti i osteoporozu

423
Foto: pixabay.com

Otkad je čovečanstvo svesno da svi moramo jednog dana da umremo, ljudi su počeli da tragaju za eliksirom dugovečnosti. Postoji jedan sastojak koji se godinama prožima i koristi za lečenje različitih bolesti i poboljšanje opšteg zdravlja:

Jabukovo sirće

Upotreba jabukovog sirćeta u domaćim lekovima traje već 10.000 godina, možda čak i više! Drevni Vavilonci su ga koristili kao konzervans i začin, u Egiptu su pronađene urne sa jabukovim sirćetom stare 3.000 godina, a i Hipokrat ga je koristio kao lek za različite bolesti i produženje života, te se ta tradicija prenela na Grke i Rimljane koji su to činili stotinama godina.

Foto: pixabay.com

Ovaj posebni eliksir je neka vrsta eliksira za zaštitu od bolesti. Ako se redovno konzumira, može pomoći pri sprečavanju degeneracije makule, osteoporoze, srčanih bolesti i nekih drugih bolesti.

Naravno, ne možete očekivati da vas samo eliksir održava zdravim. Pravilna ishrana i vežbanje su ključni za održavanje dobrog zdravlja.

Za eliksir je potrebno:

1/2 šolje filtritane vode ili izvorske, 1 kašika jabukovog sirćeta, 2 kašike meda, 20 kapi ulja od belog luka, 1/2 kašičice đumbira u prahu ili sitno samlevenog, 1 kašičica aloja vere.

Ako ste osetljivi na beli luk, možete umesto njega koristiti glog, dok kopriva može zameniti aloja veru. Prosto pomešajte sve sastojke i konzumirajte svakog jutra 20 minuta pre doručka.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: Webtribune.rs

SHARE

LEAVE A REPLY