Đumbir, med, limun i beli luk, moćna kombinacija: Nabildujte imunitet do maksimuma! (Recept)

483
Foto: Flickr.com. By Marco Verch Professional Photographer licencesed under CC BY 2.0

Donosimo vam najbolji prirodni lek koji jača imuno sistem i čuva naše zdravlje. Đumbir je bogat eteričnim uljima, kalijumom, manganom, bakrom, magnezijumom i vitaminom B, a u kombinaciji s medom i limunom daje našem organizmu pravu “nutritivnu bombu”. Ako tome dodamo moćan beli luk kao dokazani antibiotik onda jesigurno da smo dobili prirodan lek koji će oterati sve viruse.

Sastojci:

500 grama domaćeg meda, 2 srednja i jedan veći koren đumbira, sok od jednog limuna, 4 čena belog luka.

Foto: pixabay.com

Priprema:

Pripremite 500 grama meda i praznu teglu od 800 ml. Ogulite, te narendajte koren đumbira. Iscedite sok od limuna ili plod limuna pa naseckajte na kriške. Beli luk sitno naseckajte.

Sve sastojke stavite u teglu s medom, tako da napunite malo više od pola tegle. Limun i đumbir će ispustiti sok. Ostavite sve sastojke da odstoje jedan dan, zatim teglu do kraja dopunite medom.

Kako se upotrebljava?

Ako ste bolesni, uzimajte tri puta dnevno po jednu kašiku. Kod prevencije i jačanja imuniteta dovoljno je uzeti jednu do dve kašike.

Naučnici sa Odeljenja za javno zdravlje u Kerali u Indiji ispitivali su uspešnost antimikrobne aktivnosti đumbira, meda, limuna i belog luka protiv bakterije Streptokoke.

“Ispitivali smo različite kombinacije ova 4 sastojka i ustanovili smo da beli luk pokazuje najveću aktivnost protiv bakterija i inhibira njihov rast, a još veću zonu inhibicije pokazuje u kombinaciji s limunom”, zaključuju naučnici.

Ovi rezultati pokazuju da je običnu prehladu najbolje lečiti prirodnim sastojcima poput belog luka, đumbira, limuna i meda koji će doprineti zdravlju celokupnog organizma.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Marco Verch Professional Photographer licencesed under CC BY 2.0

Izvor: stil.kurir.rs/krenizdravo.hr

SHARE

LEAVE A REPLY