Domaći napitak od cvekle koji će vam očistiti jetru i podići imunitet do maksimuma, veoma je zdrav

986
Foto: Flickr.com. By Karen Mardahl licencesed under CC BY-SA 2.0

Kvas od cvekle je veoma koristan, sadrži komponente koje aktiviraju rad jetre, bubrega i creva. Rezultati nekih medicinskih istraživanja pokazuju da konzumiranje kvasa od cvekle sprečava razvoj malignih tumora, čisti jetru, organizam od toksina i drugih „otpada“, otklanja opstipaciju i druge probleme sa crevima.

Ruska tradicionalna medicina smatra kvas od cvekle najboljim nemedicinskim lekom za hipertenziju, jer normalizuje krvni pritisak (smanuje ga) na duži vremenski period, koristan je kod ateroskleroze.

Neki kvas od cvekle, po ovom receptu, koriste za čišćenje jetre (posle agresivne hemioterapije). Proces pripreme nije težak, dostupan je svakome.

Foto: pixabay.com

Recept:

Za pripremu lekovitog kvasa od cvekle biče potrebno:

Staklena tegla od 3 litre (još bolji je glineni sud, ako imate), 700 gr cvekle (otprilike 3 sveze cvekle srednje veličine), 2 kasike brasna ili 2 parčerta ražanog hleba, 200 gr šećera, 100 gr suvog grožđa.

Priprema:

Uzeti svežu opranu cveklu i iseci na kockice ili tanke kriškice i poslagati u čistu teglu, dodati suvo grožđe, 2 kašike brašna i 200 gr šećera, teglu napuniti hladnom prokuvanom vodom i promešati, teglu pritvoriti plasticnim poklopcem ili jos bolje umotati duplom gazom (da vaš kvas „diše“) i ostaviti na toplom mestu na 6-7 dana da fermentira, dva puta dnevno mešati sadržaj tegle i po potrebi skidati penu, nakon 7 dana smesu procedite kroz gazu i dobićete kvas od cvekle.

Piti po 3-4 supene kašike 3 puta dnevno pre obroka. Kvas čuvati u frižideru. Ovu metodu primenjuju lekari u nekim bolnicama u Kijevu i Lugansku, jer je pokazala odlične rezultate ne samo za čišćenje jetre, nego i celog organizma. I kao odlično sredstvo za hipertenziju i aterosklerozu.

Popijte sav vas kvas i na tome se završava prva terapija čišćenja jetre. Napravite pauzu od 3 meseca i ponovite tretman. Opet pauza 3 meseca i tretman ponovite treći put. Nakon godinu dana vaša jetra biće potpuno čista!

Posle prve popijene tegle kvasa kod mene se stabilizovao pritisak. Kada preporučujem kvas od cvekle po ovom receptu svojim prijateljima, upozoravam ih na to da prilikom čišćenja mogu krenuti pesak i sitni kamenčići iz bubrega. Inače, ovaj kvas od cvekle veoma dobro čisti jetru i bubrege.

Postoje i kontraindikacije:

Kvas nije preporucljiv za one koje imaju bolesne bubrege, probleme sa gastrointestinalnim traktom u akutnoj fazi i gihtom (podagrom). U ovom slučaju neophodna je konsultacija lekara. Morate biti pažljivi ako imate nizak pritisak.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Karen Mardahl licencesed under CC BY-SA 2.0

Izvor: uspesnazena.com

SHARE

LEAVE A REPLY