Domaći lek za jačanje imuniteta: Vitaminski eliksir uz koji će vas sve sezonske bolesti zaobići! (Recept)

326
Foto: Flickr.com. By Bernt Rostad licencesed under CC BY 2.0

Recept za ovu mešavinu za jačanje imunog sistema je već široko poznat na internetu, ali to ne umanjuje njegove zasluge. Da li ste često prehlađeni i izuzetno podložni virusima? Patite od hroničnog umora i često ste pospani? Onda verovatno imate slab imunutet.

U tom slučaju, pored redovnog vežbanja i ishrane, imunitet možete da ojačate uz pomoć ovog vitaminskog koktela. Recept za ovu mešavinu za jačanje imunog sistema je već široko poznat na internetu, ali to ne umanjuje njegove zasluge.

Kada probate “teglu zdravlja” iznenadićete se koliko brzo će vam se vitalnost vratiti, a tokom hladne sezone sve bolesti će vas zaobići!

Foto: pixabay.com

Sastojci: 400 g meda, 3 limuna, 2 korena đumbira (oko 250 g).

Priprema:

Izrendajte đumbir. Isecite limun na komade i stavite ga u blender, sa sve korom i košticama i dobro usitnite. Dodajte đumbir u blender i sameljite ga sa sve limunom. Mešavinu dodajte u med, koji je najbolje da prvo malo otopite tako što ćete potopiti teglu u toplu vodu.

Primena:

Svako jutro dodajte jednu kašičicu u toplu vodu ili čaj i popijte. Ubrzo ćete primetiti rezultate. Pogodno je i za decu, a u tom slučaju možete da izvadite koštice iz limuna da ne bi bilo previše gorko. Mešavina nikako nije pogodna za decu mlađu od 2 godine.

Napomena: Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Bernt Rostad licencesed under CC BY 2.0

Izvor: stil.kurir.rs

SHARE

LEAVE A REPLY