Domaći eliksir zdravlja: 3 kašike dnevno ovog lijeka liječe anemiju i štite od bolesti!

552
Foto: Flickr.com. By sk licencesed under CC BY-ND 2.0

Pucat ćete od zdravlja i energije ukoliko budete sebi napravili ovaj eliksir. Smanjenje nivoa hemoglobina u krvi, nezavisno od broja crvenih krvnih zrnaca (eritrocita), smanjuje kapacitet krvi da prenosi kiseonik – i dovodi do anemije. U narodnoj medicini postoji više recepata za povećanje hemoglobina u krvi.

Ova vitaminska bomba i ljekoviti eliksir izuzetno je dobar i provJeren lijek za povećanje hemoglobina, podizanje nivoa krvnih zrnaca i poboljšanje opšte krvne slike. Napravite ga odmah, osim što je super zdrav, vrlo je i ukusan!

Za pripremu ovog prirodnog lijeka – vitaminske bombe, vam je potrebno:

200 ml meda, 200 gr oraha, 200 gr suvog grožđa, 200 ml soka od šargarepe, 200 ml soka od cvekle, 2 limuna.

Foto: pixabay.com

Priprema:

Operite 2 limuna. Rasijecite ih na pola i izvadite sjemenke. Sameljite sa korom (ako su prskani – skinite koru) i stavite u neku staklenu teglu od litre. U smjesu mljevenog limuna dodajte med, ceđeni sok od cvekle i sok od cijeđene šargarepe. Promješajte.

Poslije u ovu smjesu dodajte sitno isjeckane ili mljevene orahe i suvo grožđe. I ponovo sve promješajte. Dobićete oko 1 kg ukusne i vrlo zdrave ljekovite smjese. Čuvajte je u staklenoj tegli u frižideru.

Primjena:

Uzimajte tri puta dnevno po 1 supenu kašiku, prije svakog obroka. Nema neželjenog dejstva, osim povećanja energije. Nakon sedmici ili dvije konzumiranja, provjerite krvnu sliku i prijatno se iznenadite.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By sk licencesed under CC BY-ND 2.0

Izvor: narodnamedicina.com

SHARE

LEAVE A REPLY