Bez obzira gdje da odemo – Dom je tamo gdje je naša majka živjela: Cijenite prave vrijednosti

88
People photo created by pvproductions - www.freepik.com

Današnja omladina živi za dan da ode od kuće. Zaboravljaju da su njihovi roditelji živjeli za dan kada su se oni rodili.

I nema ništa loše u tome da omladina ode od kuće i zasnuje svoj vlastiti život, to je donekle i prirodni tok svačijeg života. Ali ima mnogo toga pogrešnog u shvatanju da djeca nakon što odu nemaju obaveze prema svojim roditeljima. Čovjek koji izgubi roditelje najbolje zna kakvo je to bogatstvo.

Dok ih imamo u svom životu premalo ih cijenimo. Da, oni mogu živjeti sami, da oni se mogu snaći sami… Ali bez obzira koliko daleko djeca živjela oni vole da ih čuju i da osjete da se njihova djeca brinu za njih. Ne dopustite da trunu u samoći dok se vi baškarite u raskošnom društvu.

Foto: pxfuel.com

Ako imate prijatelja koji je izgubio roditelja, jednog ili oba, popričajte sa njim. On će vam najbolje objasniti kako je to. Jer čovjek dok ima roditelje u svom životu, ne cijeni ih dovoljno. A kada ih izgubi, dao bi cijeli svijet da može da ih vrati.

I to je ono najbitnije. Da onog dana kada odu na drugi svijet, možete sebi reći da ste im pružili svu svoju ljubav, podršku i vrijeme… Da ih niste zanemarili… Da ste učinili sve što je bilo u vašoj moći. To će vam pomoći da ne provedete život u kajanju.

Mnogi će reći “Ali ja sam se zaposlio u drugoj državi, zasnovao porodicu u drugoj državi”, i koristiće to kao izgovor da zanemare svoje roditelje. Rećiće nisam u mogućnosti da se čujem sa njima, da im pišem, da im šaljem novac… Ali kad bude prekasno shvatiće da ste uvijek mogli više učiniti.

Foto: pixabay.com

Zato cijenite prave vrijednosti dok ih imate još u svom životu. Ništa ne boli tako kao shvatanje da smo bili loša djeca svojim roditeljima. Bez obzira gdje odemo i koliko daleko, dom će uvijek biti tamo gdje je naša majka živjela i odakle smo potekli…

Izvor: odmorimozak.com

Credit featured image: People photo created by pvproductions – www.freepik.com

Napišite vaš komentar