Dokazano najbolja: Toliko je dobra ova namirnica da može potpuno da izliječi bolove u zglobovima i poveća gustinu kostiju!

336
Foto: pixabay.com

Najmoćniji borac protiv bolova u zglobovima je, vjerovali ili ne, običan želatin. Ukoliko ga koristite redovno, u kratkom roku ćete osjetiti olakšanje, a najbolje je da koristite onaj u prahu.

Kako starimo ili usled neadekvatne ishrane, naše tijelo proizvodi manje kolagena što kao rezultat ima slabiju pokretljivost i pojavu bolova u zglobovima. Ovaj problem se rješava želatinom.

Želatin je proizvod životinjskog porijekla koji nastaje hidrolizom proteina kolagena koji je glavni vezivni sastojak životinjskog tkiva: hrskavica, kostiju, tetiva, itd.

Sve što je potrebno je da dodate kašičicu želatina u čašu vode, soka ili jogurta i popijete svako veče pred spavanje.

Ukoliko imate veće probleme sa bolovima i slabim kostima, možete želatin uzimati i 2 puta dnevno, ujutru i uveče.

Terapija bi trebala da da efekte već nakon 7 dana. Ovaj vid liječenja možete koristiti uperiodu od 4 do 6 nedelja, nakon čega je potrebno napraviti pauzu.

Istraživanjima je dokazano da želatin utiče pozitivno još i na:

Bolji izgled kose i noktiju. Eelsatičnost tela, ali i smanjuje tragove starenja. Skoro svi ispitanici prijavili su značajno poboljšanje kvaliteta sna. Istraživanja su pokazala i redukciju u pojavi celulita, boljem metabolizmu i znatnom smanjenju sezonskih alergijskih reakcija

Autor teksta: stil.kurir.rs/kućnilekar.com

Preuzeto sa: LijekizPrirode.com

 

SHARE

LEAVE A REPLY