Detoks od nara, nane i zelenog čaja: Ubrzava metabolizam i ublažava bolove u zglobovima! (Recept)

669
Foto: Flickr.com. By Le living and co licencesed under CC BY 2.0

Ova detoks voda bazirana na zelenom čaju, naru i nani kombinuje sve fenomenalne zdravstvene prednosti ovih namirnica! Ova energetska “detoks voda” kombinuje dva izuzetna sastojka za čišćenje: zeleni čaj i nar.

Zeleni čaj olakšava eliminaciju toksina i štiti vaše ćelije od oštećenja DNK slobodnim radikalima. Njegovi antioksidanti ubrzavaju metabolizam, pomažući ćelijama da proizvode energiju i sagorevaju mast.

Katehini u njegovom sastavu aktivno apsorbuju sočivo i mrežnjača oka, zbog čega se smanjuje oksidativni stres u očima. Zeleni čaj je u stanju da spreči glaukom, ima antimikrobno dejstvo , a ova vrsta katehina se bori protiv Parkinsonove i Alchajmerove bolesti. Zeleni čaj smanjuje rizik od poremećaja pamćenja i pažnje 2 puta!

Foto: pixabay.com

Nar sadrži jedinstvenu kombinaciju antioksidanata sa jakim uticajem na suzbijanje rasta tumora i takođe održava kardiovaskularno zdravlje. Dodajte nekoliko listova nane za osvežavajući ukus i dodatne antioksidanse.

Zbog visokog sadržaja polifenola, nar usporava proces starenja u organizmu, bori se sa artritisom i ublažava bolove u zglobovima. Dodajte nekoliko listova metvice kako biste piću dali osvežavajući ukus, kao i dozu dodatnih antioksidanata.

Sastojci:

2 čaše prečišćene vode, 2 šolje ohlađenog zelenog čaja, ½ nara (samo seme), 4-5 zgnječenih listića nane.

Napomena: Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Le living and co licencesed under CC BY 2.0

Izvor: stil.kurir.rs

SHARE

LEAVE A REPLY