Čuven i dobro poznat recept: Rijetko se pojavljuje, a liječi i čuva od infarkta, čisti krvne žile, probavni sistem, jetru, bubrege…

788
Foto: Flickr.com. By Alan Levine licencesed under CC BY 2.0

Recept se rijetko gdje pojavljuje… Tajna je u tome što ova smjesa čisti krvne žile i probavni sistem od patogene mikroflore, liječi srce, obnavlja imunološki sistem, te čisti jetru i bubrege. Također, poboljšava rad mozga i pamćenje te čuva od infarkta.

Sastojci:

15 svježih limuna, 12 glavica svježeg bijelog luka, 1 kg domaćeg meda, 400 g proklijalih klica (mlada zelena pšenica), 400 g svježih oraha.

Foto: pixabay.com

Priprema:

Pšenicu stavite u staklenu posudu. Nalijte u istu posudu prokuhanu toplu vodu te ostavite da odstoji, najbolje preko noći. Nakon 10 do 12 sati, preko čiste gaze ocijediti vodu i dobro operite zrna, pa opet procijediti kroz gazu. Ocijeđenu pšenicu ostavite da odstoji u posudi 24 sata. Nakon toga, dobićete pšenicu s klicama, dužine 1 do 2 milimetra.

Sameljite zajedno proklijalu pšenicu sa klicama, orahe i očišćene glavice bijelog luka. Sameljite 5 limuna s koricom, pa sve zajedno izmiješati. Iz ostalih 10 limuna samo iscijedite sok i pomiješati s ostalom masom, dok smjesa ne postane homogena.

Nakon toga, dodajte med i duže miješajte drvenom kašikom, a zatim usipajte u staklene posude. Ostavite da odstoje 3 dana u frižideru nakon čega je smjesa spremna za konzumaciju.

Primjena:

Uzima se jedna kašika 30 minuta prije doručka, ručka, večere i spavanja. Ako se smjesa koristi za liječenje raka, uzima se jedna do dvije kašike svaka 2 sata.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Source featured image: Flickr.com. By Alan Levine licencesed under CC BY 2.0

Izvor: zadovoljna.hr

SHARE

LEAVE A REPLY